Overskrift burger åben
Søg logo

Spring til

I øjeblikket vises:

Hvordan sover man på ryggen og sover godt hver gang?

billede af vores skribent Filip Maric

Skrevet af Filip

Søvnrådgiver

Søvnvejlederen sover på ryggen

26. januar 2024 5 min læsning

At sove på ryggen er den sundeste sovestilling, og derfor bør du lære dig selv at sove i den stilling, da den har mange fordele.

Alle har haft en yndlingssovestilling siden barndommen. Som regel kan vi ikke forklare, hvorfor netop den position passer os så godt. Der er også dem kaldet kombinationssveller der skifter sovestilling i løbet af natten.

Men den sovestilling er noget, du skal være opmærksom på som en del af sunde søvnvaner. Det er ikke kun vigtigt, om du falder hurtigt i søvn, men også at overveje, hvordan det påvirker dit helbred. For selv om du falder hurtigt i søvn på maven, betyder det ikke, at det i det lange løb er sundt for f.eks. din nakke.

Rygsøvn er bestemt ikke den mest populære sovestilling.Ifølge National Sleep Foundation er det cirka en ud af ti, der vælger denne stilling, men det er helt sikkert den sundeste. Det er derfor, du skal sove på ryggen i det mindste en del af natten, og vi vil hjælpe dig med at forstå, hvordan du sover på ryggen og får nok søvn.

Hvorfor skal man overhovedet sove på ryggen?

Du har måske aldrig hørt, at den bedste sovestilling er at sove på ryggen, og nu undrer du dig over, hvorfor vi fortæller dig det, og om det overhovedet er sandt. Men vi fra The Sleep Advisors siger aldrig noget uden at bakke det op med troværdig information. Så i dette afsnit vil vi fokusere på grundene til, at du overhovedet bør sove på ryggen.

Et billede af en smuk kvinde, der ligger på ryggen i en seng.

Hold din rygsøjle i en neutral position

Uanset om du sidder på en stol eller ligger i sengen, Det er vigtigt at holde rygsøjlen i en neutral position. Det er muligt at få rygsøjlen til at rette sig ud, selv om man sover på siden eller på maven, men at sove på ryggen er helt sikkert den bedste stilling, og det vil være lettest at holde rygsøjlen i en neutral position, når man ligger på ryggen.

Med den rigtige pude og madras vil din rygsøjle altid være i en neutral position. mens du ligger på ryggen. For personer, der ligger på siden, kan enhver bevægelse i løbet af natten forstyrre rygsøjlen.

Hvis du oplever smerter i ryggen, foreslår vi, at du tjekker vores købsguide, der dækker de bedste madrasser til at lindre dine rygsmerter.

Færre rynker

Selvom rynker er uundgåelige, er der ingen, der ønsker dem, især ikke når man er i tyverne. Så hjælp din ansigtshud, og sov på ryggen. På den måde undgår du at komprimere huden hele natten, hvilket bestemt kan bidrage til fremkomsten af søvnrynker. Selvfølgelig bør du også implementere en ordentlig hudplejerutine samt en diæt, der inkluderer vitamin- og mineraltilskud, for at få dit ansigt til at se ungt ud.

Mindre tilstoppet næse

Obstruktiv søvnapnø er en meget farlig lidelse Det vil påvirke din nattesøvn negativt, men også dit generelle helbred i det lange løb. Selvom mange ikke anbefaler, at man sover på ryggen, når man lider af søvnapnø, er vi ikke helt enige i det. Hvis dit hoved er hævet nok, vil du opleve mindre tilstoppet næse og også mindre snorken. Hvis du bruger CPAP (Continuous Positive Airway Pressure), anbefales det også at sove på ryggen.

Mindre hovedpine

Vi forbinder ofte hovedpine med forskellige årsager, men vi husker næsten aldrig, at en forkert nakkestilling kan være årsag til hovedpine.. Når du sover på ryggen og har en passende hovedpude, er det mindst sandsynligt, at din nakke kommer i en forkert position. Cervikogen hovedpine kan let forebygges, glem ikke det. Hvis du ofte vågner om natten eller om morgenen med hovedpine og ikke sover på ryggen, så prøv at sove på ryggen. Vi er ret sikre på, at det vil løse dit problem.

Hvordan får man succes med at sove på ryggen hver gang?

Du, som læser med nu, og som sover på siden eller på maven, tænker sikkert, at du ikke vil kunne falde i søvn på ryggen, selv om du kender fordelene. Men vi afviser ikke, at det i begyndelsen vil være sværere for dig at falde hurtigt i søvn på ryggen, og at du helt sikkert vil ønske at vende tilbage til en af dine naturlige sovestillinger, Følgende er måder at sove på ryggen hver gang med succes.

Fladt på madrassen

Du skal være opmærksom på at ligge helt fladtog ikke delvist på siden eller maven. I så fald vil du ikke kunne drage fordel af alle fordelene ved at sove på ryggen, men du kan endda gøre dine nakkesmerter værre. Du vil vide, at du er i den rigtige stilling, fordi du vil lette trykket fra alle dine led.

Et billede af en smuk kvinde, der ligger ned i sin seng fladt på madrassen.

Hold hovedet højt

I modsætning til mavesovere, der har brug for en fast pude med lav lofthøjde, som kun hæver hovedet en smule, skal du holde hovedet hævet hele natten.. Den må heller ikke være for høj, da det vil sætte dit hoved og din nakke i en forkert position, ligesom en pude, der ikke er høj nok. Vælg en mellemhøj pude, og den vil være ideel. Det materiale, puden er lavet af, samt vægten af dit hoved vil påvirke, hvilken slags loft du har brug for, men dette er generelle regler.

Læg en pude under knæene

Rygsovere bør sove med to eller endda tre puder. Det er nødvendigt at lægge en under knæene, og du kan lægge en anden under lænden. Dette vil hjælpe med at reducere belastningen på din rygsøjle, da det vil give ekstra støtte. Mens du ikke bør lægge en for høj pude under lænden, kan du lægge en pude under knæene, som er mest behagelig for dig, eller endda to puder, hvis du føler, at det er den bedste måde at hvile dine ben og hele kroppen på.

Et billede af en kvinde, der holder en pude mellem knæene.

Så hvad er den bedste madras til at sove på ryggen?

Sammenlignet med mavesøvn og sidesøvn, Rygsovere har det største udvalg af madrasser til rådighed. Rygsovere kan vælge madrasser både over og under 5 på fasthedsskalaen fra 1 til 10. De bør ikke vælge en for blød madras, som de synker for meget ned i, da det vil give muskelspændinger og rygsmerter, og heller ikke en madras, der er hård som sten, da den ikke vil være behagelig. 

Et billede af en smuk kvinde, der ligger på ryggen på en madras.

Men alt mellem 3 og 8 på fasthedsskalaen er mere end passende for dem. Og da over 90% af madrasserne på det britiske sovemarked ligger i denne fasthedsgrad, bliver det ikke svært for dem at finde en passende madras. De bør også være opmærksomme på generelle egenskaber som trykaflastning, bevægelsesisolering og åndbarhed for at få en god nats søvn. Kropsvægt og præferencer spiller en væsentlig rolle for også vælge en madrasDet er ikke bare en sovestilling.

Comments (0)

Der er ingen kommentarer endnu

Anbefalet læsning:
Relaterede indlæg

Artikler, du ikke vil gå glip af

Billedet viser en mand, der kæmper for at komme ud af sengen.
29. januar 2024

Kæmper for at komme ud af sengen

Symptomerne på kronisk træthed er træthed og søvnighed. I en sådan tilstand er det næsten umuligt at komme ud af sengen mindst 1 time efter...
Udvalgt billede af How To Stop Drooling.
19. marts 2024

Hvordan stopper man med at savle i søvne?

At savle i søvne er et almindeligt problem, som kan skyldes mange ting. I dette afsnit vil vi udforske de forskellige årsager til savl...
Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.