Overskrift burger åben
Søg logo

Spring til

I øjeblikket vises:

Barneseng og barneseng: Hvad er forskellen?

TSA-anmelder Connie Hack

Skrevet af Connie Hack

Søvnrådgiver

et babyværelse med en babyseng i ryggen

26. januar 2024 4 min læsning

At vælge babymøbler er en ret spændende del af forberedelserne til et nyt familiemedlem.

Det er svært at forestille sig et spædbarn som et lille barn, men når du overvejer en sovemulighed til dit afkom, skader det ikke med lidt planlægning. Der er nogle specialiserede muligheder for nyfødte, som vugge, tremmeseng eller endda Moses-kurv. Alligevel foretrækker nogle forældre barneseng eller tremmeseng lige fra starten. Mange blander tremmeseng og babyseng sammen, men selvom de er ret ens, er der nogle forskelle mellem dem. Sådan ved du præcis, hvad der er hvad.

Hvad er en barneseng?

Barnesenge har eksisteret i mange år. Det er en let ramme, der er spændt op med bånd eller reb. Senere blev begrebet barneseng brugt til at betegne andre typer af senge, herunder den britiske betegnelse crib.

Nå, men en barneseng er en kasseformet seng til børn, som regel med lodrette tremmer. I USA er en barneseng en transportabel seng, som bruges, når en permanent seng ikke kan bruges. Men i Storbritannien er en barneseng i bund og grund en krybbe, der bruges til spædbørn. Den har en babymadras og en enkelt ramme med lodrette stænger, så den kan rumme et stående barn. En tremmeseng bruges normalt fra fødslen, og indtil barnet er to år gammelt.

Hvad er lighederne?

Der er mange ligheder mellem barneseng og tremmeseng. De har stort set samme form og design. Barnesenge varierer dog i størrelse, men de er som regel mindre og billigere end tremmesenge, og de har faste sengeheste. En fordel ved at vælge en tremmeseng frem for en barneseng er, at man kan vælge en, der passer til den plads, der er til rådighed i rummet.

Nogle børn er glade for at blive i en tremmeseng i længere tid end de to år, som mange producenter anbefaler. Andre børn flytter let fra en tremmeseng til en enkeltseng i fuld størrelse. En anden ting, man skal overveje, er, om køberen har planer om at få flere børn. På den måde er en tremmeseng mere omkostningseffektiv for flere børn at sove i.

barneseng-og-seng-ligheder

Hvad er en barneseng?

En barneseng er en variant af en tremmeseng med nogle funktioner, som ikke findes i en tremmeseng. Disse funktioner er bøjlestang, hjul, hovedgærde og fodgærde og skuffer under sengen. Den kan bruges fra fødslen til 5-års-alderen, da den kan omdannes til en småbørnsseng ved at fjerne tremmerne.

Der findes også mange typer af tremmesenge. Ud over standard findes der også tremmesenge med en sengehest på den ene side, så barnet har bedre adgang. Man kan fjerne den nedadgående side og tremmerne for at lave en småbørnsseng. Der er også kanesengssenge, som har fået deres navn, fordi de ligner en kane. De kan være af typen med nedfældet side eller fast tremme, og tremmerne fjernes for at gøre den til en seng.

Vigtigste forskelle

Til forskel fra en tremmeseng har barnesengen aftagelige sider og et endepanel. Formålet med endepanelet er at omdanne den til en kort, lav seng til et lille barn. En tremmeseng er større end en barneseng, men mindre end en enkeltseng. Den kræver en madras og sengetøj, der er designet specielt til den. Selvom en tremmeseng er lidt dyrere, får køberen dobbelt så meget ud af den, så på en måde kan den også være mere omkostningseffektiv end en almindelig tremmeseng. En tremmeseng er også større end en almindelig tremmeseng. Hvis køberen ikke har plads nok i hjemmet til større soveværelsesmøbler, kan de vælge en tremmeseng.

Anbefalet læsning: De bedste madrasser til tremmesenge

TypeBarnesengeBarnesenge 
Lang levetid:Op til 2 år (kan dog bruges til fremtidige søskende)5-8 år (afhængigt af barnets væksthastighed)
Størrelse:Kan ikke tilpassesStor; kan laves om til en lille seng
AlsidighedIkke særlig alsidigMeget alsidig
Adgang:Let at findeSvær at finde

Størrelser

Standard (amerikansk barneseng)69 x 130 cm (27,2 x 51,2 tommer)
Boori Cot77 x 133 cm (30,3 x 52,4 tommer)
Barnesenge140×70 cm (55,1 x 27,5 tommer)

Konklusion

Valget mellem en barneseng eller en tremmeseng afhænger af, om forældrene er på udkig efter en langsigtet løsning til deres barn eller bare en tremmeseng. Der findes mange varianter af tremmesenge og barnesenge, som giver køberne mulighed for at vælge det, der er bedst for deres børn. Den klare tommelfingerregel er: Hvis du planlægger at få flere børn i fremtiden, er en barneseng er svaret. Men hvis svaret er nej, så er en barneseng er den bedste langsigtede løsning for dit barns hvile.

Comments (0)

Der er ingen kommentarer endnu

Anbefalet læsning:
Relaterede indlæg

Artikler, du ikke vil gå glip af

Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.