Overskrift burger åben
Søg logo
Metodologi

Vores proces med at teste

Hos The Sleep Advisors tager vi vores testproces meget alvorligt. Vi mener, at alle produkter, vi anbefaler til vores læsere, skal leve op til en høj standard for kvalitet og effektivitet. Derfor har vi udviklet en streng testproces for at sikre, at vi kun anbefaler de bedste produkter på markedet.
4a-maintainence-jr-comp-0-00-04-24-min

Spring til

I øjeblikket vises:

Hvordan tester vi?

Grafik over The Sleep Advisors-testprocessen

Hvert produkt gennemgår disse tre tests:

  • Visuel inspektion. Det er her, vi kigger på produktets overordnede design for at se, om der er små detaljer, der styrker vores førstehåndsindtryk. For eksempel et selvplejemærke på produktet eller et praktisk design. Eller om der er et design, som ikke tjener noget formål.
  • Praktisk inspektion. I denne del af testen ser vi på produkternes USP. Det kan være et aftageligt betræk, og vi ser på, hvor let det er at tage af, eller en skridsikker bund, og vi kan se, hvordan de har opnået det.
  • Målte tests. Den endelige test er den afgørende del. Vi bruger meget tid på hvert produkt for at se, hvor godt det virkelig er. Ved første øjekast kan en madras virke for fast, men når man hviler sig på den, synker man behageligt ned i den. Der er flere faktorer, som vi lægger mærke til under vores tests, og hver enkelt har sine egne specifikke tests.

Som tidligere nævnt er der flere faktorer, som vi tester, fordi alle har en anden idé om, hvad deres perfekte madras er. Vi tager alle disse faktorer i betragtning, når vi beslutter, hvem der vil have den, samtidig med at vi giver dig alle de oplysninger, du skal bruge for at komme til din egen konklusion. 

Her er faktorerne i flere detaljer.

Komfort og fasthed

Komfort og fasthed er subjektivt for forbrugeren, så vi vurderer disse faktorer på en skala fra 1 til 10. Ved at bruge denne skala på tværs af alle vores anmeldelser kan du sammenligne og finde det, der passer til dig.

Når det gælder komfort, kan den i høj grad påvirkes af produktets fasthed, men vi tilstræber at holde dem adskilt i vores anmeldelser. Komfort har mere at gøre med hoppet og trykaflastningen. Mens fastheden handler om, hvor blød den er, og densiteten. Vi tester dette ved først at trykke ned på madrassen for at se, hvor hurtigt overfladen former sig efter trykket og vender tilbage til sin form, når den slippes. Det er en ideel måde at se, om produktet passer til en kombinationssover - hvis den er hurtig til at forme sig, er den i stand til at følge med en ændring i sovestillingen, ellers er den bedst til dem, der har tendens til at sove i den samme stilling.

Herefter bruger vi tid på at ligge på madrassen for at se, hvor fast den er. Vi kan se, om vi synker ned i den, eller om vi bliver liggende præcis, hvor vi er. På de blødere madrasser vil du opleve, at du synker for meget ned, hvis du sover tungt eller på ryggen. Men hvis det er en fastere madras, kan lette sovende finde den ubehagelig, og siddende sovende vil ikke få den støtte, de har brug for.

Støtte

Og nu til støtten. Du skal kigge efter et produkt, der kan holde din rygsøjle på linje i din sovestilling, så din krop forbliver i en god holdning hele natten. Det betyder, at du skal finde en madras, der kan aflaste dine trykpunkter. 

Hvis du sover på siden, er du på udkig efter en blød til medium madras, der lader dine skuldre og hofter synke ned for at holde dig på linje. Samtidig med at den har støtte til at holde resten af kroppen oppe. Hvis du sover på ryggen, vil du helst have en medium fast madras, så dine hofter ikke synker for langt ned, og din rygsøjle ikke bøjer. De, der sover på forsiden, bør kigge efter noget, der er fastere.

Når vi tester støtte, afprøver vi hver sovestilling for at se, hvordan produktet former sig efter kroppen. Vi lægger mærke til, om der er dele af kroppen, der synker, når de ikke burde, og hvor afslappet vi kan være, når hele kroppen støttes i forskellige stillinger. At teste støtte er anderledes end at teste fasthed, da lagene af fyld kan have en indvirkning på den støtte, et produkt giver. Når vi rejser os fra madrassen, ser vi efter, om den stadig er formet efter vores krop. Det viser, om støtten kan justeres, når du bevæger dig, mens du sover, eller om det vil tage et stykke tid, før den former sig og giver støtte i den nye stilling. At tænke over dette er vigtigst for dem, der sover i kombinationer.

Kantstøtte

Du føler måske støtte i midten af madrassen, men hvis du deler seng, vil du også gerne have kantstøtte. Nogle vælger at sidde på kanten af deres seng, før de sætter sig i den, eller før de gør sig klar til dagen - så det sidste, de ønsker, er at synke ned. Til at begynde med trykker vi ned på alle kanter for at se, hvor fast den er, fordi det kan give os en idé om, hvorvidt der er nogen kantstøtte. Du vil måske opdage, at nogle kanter har mere støtte end andre, hvilket ikke er ideelt. Derefter lægger vi os på begge sider af madrassen for at se, hvor meget den synker ned. Du vil gerne have, at den er behagelig, men fast nok til at have støtte. Herefter sætter vi os helt ude på kanten - de fleste madrasser synker en smule ned, men nogle kan være for bløde og mase sig ned, så det bliver ubehageligt.

En madras med kant-til-kant-støtte er en god madras.

Isolering af bevægelse

En anden vigtig faktor for dem, der deler en madras. Det kan kaldes bevægelsesisolering eller bevægelsesoverførsel. Du vil gerne have en madras med lav bevægelsesisolering eller høj bevægelsesisolering, hvilket betyder, at madrassen bærer mindre bevægelse. Det sidste, du ønsker, er at blive vækket af din partner, der vender og drejer sig om natten. 

For at teste dette på et grundlæggende niveau, kan du se, hvordan den anden side af madrassen reagerer, når du bevæger dig rundt på den ene side. Vi går et skridt videre og placerer en genstand på den modsatte side af, hvor vi er, for at se, hvor meget den bevæger sig. Lidt eller ingen bevægelse betyder, at den er perfekt, for meget bevægelse viser, at der er lav bevægelsesisolering.

Temperatur og åndbarhed

Nogle mennesker sover varmt, mens andre sover køligt, så det er endnu en faktor, der er subjektiv. Vi kan dog stadig teste for at se, hvordan du vil finde det. De anvendte materialer er afgørende for at regulere temperaturen, eller hvor åndbart det kan være. Vi kan se efter, om der er netpaneler, som hjælper med åndbarheden og giver mulighed for luftgennemstrømning. Gel, spiraler og latexskum ligger i den køligere ende af skalaen. På den anden side er memoryskum og andre varianter i den varmere ende af skalaen. Dette er baseret på, hvor meget de holder på varmen, men de fleste har en designfunktion til at regulere temperaturen. Hybridmadrasser har forskellige lag til at kontrollere overskydende varme eller har fugttransporterende egenskaber. 

Når vi ligger på madrassen, kan vi se, hvordan vores krop reagerer på den ved at blive for varm og forblive varm, når vi flytter os til en anden position, eller om den kan holde sig kølig, mens vi ligger på madrassen. Hvis du sover køligt, har du måske ikke noget imod varmen. Men de, der sover varmt, vil gerne have et produkt, der kan regulere temperaturen.

Yderligere tests

Det er de tests, vi udfører sammen med inspektionerne. De er vigtige for dit køb, men du husker måske ikke at kigge på dem, før du køber. Når vi ser på oplysningerne på deres hjemmeside og modtager produktet, kan vi finde ud af mere om virksomheden.

Levering

Alle produkter, vi anmelder, bliver leveret internt, så vi kan bedømme, hvor hurtigt de ankommer, ligesom hvis du fik dem leveret til dit hjem. Vi ser på, hvilken stand det ankommer i, både emballagen og det faktiske produkt, samt hvor nøjagtige deres oplysninger online er i forhold til den virkelighed, hvor de modtager det. Det er også en chance for at se, om der er en lille afgasning, når man åbner produktet, og om det skal stå en dag eller to, før det tages i brug. Nogle virksomheder tilbyder fjernelse af gamle madrasser, ekspreslevering og levering til et værelse - vi finder alle de relevante oplysninger til at inkludere i vores anmeldelser.

Kundeservice

Når du bestiller noget, ønsker du ikke at få det fra en virksomhed, der er lang tid om at komme i kontakt med dig, eller som ikke kan hjælpe dig, når du har et problem. Vi tjekker, hvilke kontaktoplysninger der er tilgængelige, og om der er muligheder, du kan bruge. Du vil opdage, at virksomheder har et nummer, du kan ringe til, men kun på hverdage på bestemte tidspunkter, eller en e-mail eller en live chat. En live chat er normalt den hurtigste og nemmeste måde at kontakte dem på, så vi tester den. Vi noterer os, hvilke oplysninger de har brug for fra dig for at starte chatten, og om chatten rent faktisk er live og tilgængelig 24 timer i døgnet. Når de svarer, kan vi give dig detaljer om deres svartid, hvor høflige de er, og om de var hjælpsomme eller ej med vores forespørgsel. Vi mener, at det er alt sammen ting, der giver en god kundeoplevelse og den endelige beslutning om, hvorvidt vi skal vælge virksomheden eller ej.

Holdbarhed

En måde, hvorpå vi kan se på holdbarheden, er ved at tjekke garantien og/eller reklamationsretten på et produkt. En virksomhed vil ikke inkludere nogen af delene, hvis et produkt skal udskiftes hvert år, så med en længere garanti kan du forvente, at det er mere holdbart end dem, der ikke har nogen garanti. Vi er ikke i stand til at teste et produkt i 3, 5 eller 10 år. En anden måde, vi tester holdbarheden på, er ved at se på de materialer, der er brugt til at fremstille produktet, og kvaliteten af dem, når vi tester.  

Etik

Virksomheder reklamerer med deres formål og miljøløsninger, så vi vil gerne tjekke, om de følger op på det. At være miljøvenlig og bæredygtig værdsættes af kunderne, så vi vil gerne have, at du ved, om produktet er en af delene. Vi ser på den emballage, produktet leveres i, produktets materiale og virksomhedens historie. Det er betryggende at vide, når en virksomhed holder fast i sine værdier og gør noget for at hjælpe miljøet.

Forholdet mellem pris og kvalitet

Til sidst finder vi ud af, om kvaliteten af produktet er den pris værd, du betaler. Når vi ser produktet, kan vi se på de anvendte materialer, og om de er af høj kvalitet for at bestemme en højere pris. Produktets USP spiller også en rolle for prisen - hvis et produkt har noget, som ingen andre har, kan det have en højere pris, men hvis intet skiller sig ud fra resten, er der ingen grund til, at det skal være dyrere. Herefter sammenligner vi produktet med andre i samme prisklasse eller af samme type for at se forskellen. For eksempel vil vi sammenligne en hybridmadras med en anden hybridmadras, snarere end en hybridmadras med en lommefjedret madras.

Hvordan måler vi testresultater på andre produkter?

Vi tester mere end bare madrasser, så andre produkter gennemgår andre eller færre tests. Madrasser er de mest komplekse at teste, men vi laver dybdegående test af puder, topmadrasser og dyner. 

Når det gælder topmadrasser, er det en proces, der minder meget om madrastestene. Det skyldes, at den bruges som et supplement til at forbedre din madras, så den passer til dine behov. Vi overvejer alle faktorer for at finde det, der vil fuldende din seng.

puder-min

Når det gælder puder, ser vi på lofthøjden, som vi ville se på madrassens støtte. Vi kan se, om den har en høj eller lav loftshøjde, og hvordan det fungerer med forskellige sovestillinger. Puden er den sidste del, der holder din rygsøjle på linje, så du skal finde den rigtige til at supplere din stilling. Justerbarhed er en anden faktor, vi tester. Der er puder, hvor du kan fjerne fyld eller fjerne forskellige lag for at bygge din perfekte pude, eller nogle skal bare være fyldige. Det anvendte materiale kan have en effekt på produktets komfort, åndbarhed og holdbarhed, så det tester vi også for.

Dyner testes på deres tog, og man bruger forskellige tog på forskellige årstider. Det er sandsynligt, at du vil have en dyne med lavere vægt om sommeren og en med højere vægt om vinteren, eller en dyne, der er praktisk til alle årstider. Igen ser vi på produktets materiale for at teste komfort, åndbarhed og holdbarhed.

Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.