Overskrift burger åben
Søg logo

Spring til

I øjeblikket vises:

Lad os lære dig, hvordan du styler en enkeltseng

et profilbillede af TSA-forfatteren Alex

Skrevet af Alex Petrović

Søvnkonsulent

Udvalgt billede til hvordan man indretter en enkeltseng

30. januar 2024 9 min læsning

Selvom enkeltsenge har tendens til at være mindre grandiose og prangende end kingsize-senge, betyder det ikke, at du ikke kan tilføje lidt wow-faktor! Så her er nogle ideer til styling af din enkeltseng!

Når det gælder styling af din seng, er det kun fantasien, der sætter grænser. Uanset hvilken dekoration eller stil, der giver dig mest glæde, er det det perfekte match til din seng. Men nogle gange kan det være lidt svært at blive inspireret.

Så vi vil gennemgå fem faktorer, som du bør overveje, når du styler din seng, og forhåbentlig vil de også få dine kreative safter til at flyde. Og i sidste ende vil din enkeltseng skinne lige så stærkt som selv den største konge- eller queensize-seng!

Få din seng til at se godt ud 24/7

Et billede af en kvinde dækket af et brunt lagen og en lille pude.

Fra det øjeblik, du står ud af sengen, til du falder i søvn igen, er dit sengetøj og dine dyner afgørende for, hvordan din seng ser ud. Så sørg for at udnytte det fuldt ud og få den til at se fantastisk ud! Og afhængigt af hvilket sengedesign du går efter, er der en hel del muligheder at vælge imellem.

Så lad os gennemgå alle de vigtigste spillere i denne kategori (som monterede og flade lagner) og diskutere, hvilken æstetik du potentielt kan arbejde i. Bemærk, at disse ideer til soveværelset vil være ret vage, da det er op til dig at vælge de nøjagtige farver og designs, du synes ser godt ud.

Få gode lagner

Som tidligere nævnt er der to hovedtyper af lagner, vi gerne vil tale om - stræklagner og flade lagner. Den største forskel mellem de to er, at et faconlagen svøber sig tæt om madrassen, mens et fladt lagen bare lægges ovenpå.

Så hvis du går efter et løst, afslappet design, vil et fladt lagen nok passe bedre til dig. Men hvis du vil have styr på tingene og lave mere indviklede farvemønstre, tror vi, at et faconsyet lagen er det bedste valg.

Og selvom vi ikke fokuserer så meget på funktionalitet, når det gælder sengelinned, vil vi gerne påpege en væsentlig forskel. Det er nemlig mere sandsynligt, at et toplagen bliver krøllet eller falder ned fra sengen. Så hvis du vender og drejer dig om natten eller elsker at hoppe i sengen, skal du huske på det. Men på den anden side kan et faconlagen give dig hovedpine, hvis du har en topmadras eller madrasbeskytter, da det er sværere at få den rigtige størrelse.

Men uanset hvordan man vender og drejer det, er der nogle fremragende designs at vælge imellem. Et mønstret lagen er fantastisk til at tilføje en smule stil, mens et monokromt lagen kan være en subtil baggrund for mere farverige puder. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Få en sengerand

Selvom det ligner et fladt lagen, har et sengerand en lidt anden æstetik. Den del af lagenet, der hænger ned fra madrassen, er nemlig mere stiliseret og dermed mere iøjnefaldende. Nogle gange kan de være helt flade hele vejen igennem, men andre gange har de et bølget design, der giver sengen en lidt flydende, elegant fornemmelse.

Vi synes, at sengeskørter er særligt nyttige, hvis resten af dit soveværelse har mange planter, lyse farver og udsmykninger. Men vær opmærksom på, at de kan samle meget støv op, så de skal nok rengøres oftere end et lagen.

Få en sengeløber

Sommetider kaldet "sengetørklæder" er sengeløbere (UK) en meget nem måde at få din seng til at se mere fornem ud på.. De fylder ikke for meget og kan bryde sengetøjets monotoni ved at introducere et farvestænk for enden af sengen.

Du kan enten vælge en sengeløber, der er i samme æstetik som resten af dit sengetøj, eller du kan vælge en helt anden farve for at fremhæve den (f.eks. en gul løber på sorte lagner). Desuden optager løbere meget lidt plads og kan nemt byttes rundt - hvilket er ret praktisk, hvis du har et gæsteværelse med en anden sengestyling.

Få et godt sengetæppe

Et billede af en flot seng med et stilfuldt hovedgærde

Selvom de måske ligner sengelinned, Sengetæpper er lidt mere nuancerede og kan ændre din sengs udseende drastisk i løbet af dagen. Og selvom man normalt tager dem af, inden man går i seng, er de også meget tykkere og mere behagelige end lagner, så de kan også give en god nats søvn.

Og selv om vi kunne fortabe os i terminologien for evigt om, hvad der udgør et sengetæppe, vil vi bare gerne fokusere på tre primære kategorier - tæpper, dyner og pudebetræk.

Tæpper

Når man forsøger at style en seng, så den får en hjemlig sommerhus-æstetik, er tæpper ens bedste venner. Når alt kommer til alt, er der få ting i denne verden, der er så stærkt forbundet med komfort som tæpper.

Og jo tykkere vævningen er, jo tydeligere kommer denne æstetik til udtryk. Vi kan især godt lide uldtæpper, fordi det giver en så fornem æstetik. For ikke at nævne, at du også kan holde din enkeltseng varm gennem de hårdeste vintre.

Quilts

Et dynebetræk minder meget om et lagen, men da det har ekstra polstring, er det lidt mere iøjnefaldende. Og ligesom med tæpper oser de simpelthen af komfort. Vi synes dog, at de giver endnu flere muligheder end tæpper, da selve dynen kan have forskellige former og dermed passe til forskellige designs.

Desuden kan tilstedeværelsen af mere raffinerede mønstre få din enkeltseng til at virke meget større. Og hvis du har et stort soveværelse, kan det være en ganske gavnlig illusion.

Dyner

Hvis du kiggede på dynebetrækkene og ønskede, at de kunne være endnu mere oppustede, er dyner lige noget for dig. Med en god dyne får man bare lyst til at hoppe op i sengen, hver gang man træder ind i rummet.

De er dog ret store (hænger som regel i siderne), så man skal passe på, at de ikke fylder hele sengen. Når alt kommer til alt, er det svært at ramme en bestemt æstetik, hvis ét sengetøjsprodukt dækker alt andet.

Hav en god sengeramme

Selvom en enkelt sengeramme af Designet er ikke så ekstravagant som en king size-seng, men det betyder ikke, at den behøver at være kedelig. For eksempel kommer selv kongen af sengeramme-luksus, himmelsengen, normalt i en enkelt størrelse.

Så.., Det kan stadig sagtens være fokuspunktet i hele dit soveværelse.! En platformseng er nok det bedste valg, hvis du ønsker et minimalistisk design, og en opbevaringsseng passer godt til et børneværelse på grund af den ekstra opbevaring.

Apropos det, så er sovesofaer dine bedste venner, hvis du har brug for en kedelig gæsteseng. Selvom de normalt fås i større størrelser, har nogle sofaer en enkeltseng. Og på den måde er dit gæstesoveværelse nu også et andet opholdsområde, hvilket kan være meget praktisk.

Så du skal ikke automatisk vælge en standard sengeramme. Der er selvfølgelig ikke noget rigtigt eller forkert svar, når det kommer til design - men vi anbefaler på det kraftigste, at du ser på alle mulighederne, før du træffer din beslutning. Især fordi en sengeramme af høj kvalitet kun kan forbedre dit kvalitetssengetøj.

Få din dyne til at skille sig ud

Hvis du ikke kan lide at lægge et lagen på og i stedet lader din dyne ligge på sengen, dikterer det udseendet af hele din sengestyling. Så sørg for, at det er positivt og ikke en dødsdom!

Når det gælder selve dynen, skal du bare sørge for at holde dig varm. Se nærmere på hvad en TOG-skala er og have en dyne med den rette varme til årstiden. Dynebetrækket er på den anden side meget mere fleksibelt.

Dynebetræk findes i alle former og størrelser og kan hjælpe dig med at skabe nogle imponerende designs. Så ligesom med sengerammen bør du undersøge tingene i stedet for straks at vælge et monokromt betræk. Vi anbefaler især vendbare dynebetræk, da de ofte har to helt forskellige designs på hver side.

Og når det kommer til selve dynen, så sørg for, at den enten ligger jævnt oven på sengen, når du ikke ligger i den, eller har en foldet dyne for enden af sengen for et mere stiliseret look. Men lad det ikke være et rod, når du står ud af sengen, for selv de bedste dynebetræk kan ikke redde det look.

Brug puder

Et billede af tre puder i forskellige former og størrelser

Puder åbner op for en helt ny verden, når det kommer til styling af din enkeltseng, for der er flere forskellige, end du aner, hvad du skal gøre med. Så lad os se på de to vigtigste spillere - sovepuder og hynder.

Sovepuder

Når det gælder størrelsen og formen på din sovepude, er den som regel ret standard. Når alt kommer til alt, er hovedformålet at støtte din nakke - så de ser måske ikke altid bedst ud, mens de gør det.

Men det er der ikke, et godt pudebetræk kan dække over mange skader. Så vær kreativ! Hvis du kun bruger én stor sovepude, skal du sørge for, at den ikke kolliderer med din dyne eller sengetøjet, da det er fokuspunktet for den øverste halvdel af sengen.

Og når du har gjort det, kan du bruge de mindre puder, afhængigt af hvilken stil du går efter, til enten at kontrastere eller forstærke denne æstetik.

Puder og plaider

Sengehynder er den nemmeste måde at pifte stilen i din enkeltseng op på. Antallet af puder pr. seng er "så mange, som der er plads til", og standardstørrelsen på puderne er "som du vil have den". Med andre ord kan du helt sikkert finde en pude til næsten enhver æstetik.

Og så kan du også mangedoble denne variation med alle de forskellige pudebetræk, du kan bruge! Så som vi kort har nævnt, kan du bruge de mindre puder sammen med din større sovepude til at lave mere indviklede designs og mønstre.

Selv pudernes placering kan bidrage meget til stilen, afhængigt af hvordan du bruger dem, og hvor mange puder der er i spil. Så giv den gas, og se, hvad du kan finde på - soveværelsespuder er dine bedste venner i denne henseende.

Sengens placering er vigtig

Selvom placeringen af din seng ikke altid er et diskutabelt emne (især hvis du har et lille soveværelse), bør du tænke lidt over det. Hvis du har en mere storslået sengeramme, kan det trods alt ødelægge al den elegance, du har opbygget, at gemme den i hjørnet!

Faktisk.., Du bør nok generelt undgå at placere sengen i hjørnet.. En enkeltseng er trods alt ikke så stor, og når den står i et hjørne, kan den virke endnu mindre. For ikke at nævne, at det også begrænser dit designvalg en smule, da folk kun kan se sengen fra den ene side.

Hvis det er muligt, skal sengen have en mere fremtrædende placering. Men hvis pladsen er trang, så flyt den i det mindste lidt væk fra væggen - så der enten er plads til et sofabord eller i det mindste en telefonoplader.

Invester i en sengegavl

Et billede af en flot seng med et stilfuldt hovedgærde

Hvis din seng ikke allerede har en sengegavl, anbefaler vi på det kraftigste, at du anskaffer dig en. Når alt kommer til alt, ser selv en enkeltseng automatisk meget mere imponerende og storslået ud, når den er parret med et ordentligt hovedgærde. Og hvis du skal have en helt ny sengeramme, kan du endda få en med en fodgavl også, hvis du virkelig vil have det til at se elegant ud.

Vores personlige smag hælder især til tuftede sengegavle, da de ikke er for prangende, men også ser ret luksuriøse ud. Og afhængigt af det materiale, der bruges til hovedgærdet, kan luksusen kun blive større!

Der findes endda producenter af sengetøj, som laver sengegavle efter mål, så de passer perfekt til din smag. Så tænk over det, og find dine muligheder online.

Lav en hjemmelavet faux sengegavl

I betragtning af at vi har nævnt luksus mere end én gang, når vi taler om sengegavle, er det ingen overraskelse, at de også kan være ret dyre for en dekorationsgenstand. Men det alene bør ikke nødvendigvis afskrække dig!

Når alt kommer til alt, Du kan finde utallige eksempler på nettet, hvor folk har lavet deres egne sengegavle uden at bruge alt for mange penge. For ikke at nævne, at da de er specialfremstillede, kan de også skræddersys til den æstetik, du går efter. Så hvis du har kreative evner og ved, hvordan man arbejder med værktøj, er dette måske den perfekte løsning for dig!

Konklusion

Afslutningsvis, bare fordi du ikke har den største seng, betyder det ikke, at du ikke kan have den smukkeste. Fra de lagner, du bruger, til de mange forskellige betræk, puder og endda selve sengerammen - du kan skabe den perfekte seng.

Så forhåbentlig har du nu nogle ideer til, hvordan du kan indrette en enkeltseng, og dit soveværelse vil se mere fantastisk ud end nogensinde. Og hvis du vil vide mere om soveværelsesdesign eller specifikke sengetøjsprodukter, er der gode chancer for, at The Sleep Advisors kan hjælpe dig!

Comments (0)

Der er ingen kommentarer endnu

Om forfatteren

Alex Petrović
Søvnkonsulent
Som tidligere søvnløs har jeg lært på den hårde måde, hvor vigtigt det er med gode sengetøjsprodukter og søvnhygiejne. Så jeg har studeret for at få et diplom i søvnrådgivning og fortsætter med at forske for at sikre, at du ikke behøver at gå igennem den samme kamp. Forhåbentlig kan vi nu alle sove godt!
Relaterede indlæg

Artikler, du ikke vil gå glip af

et billede af, hvordan man måler skumdensitet
26. januar 2024

Hvordan måler man skumdensitet?

Du kan tænke på skummets densitet som skum. Det betyder, at skum med en lavere densitet kan være fast og hårdt. Hvis du for eksempel fokuserer på ...
Udvalgt billede til Hvor ofte skal du vaske dine lagner?
31. januar 2024

Hvor ofte skal du vaske dine lagner?

At vaske sengetøj hver uge vil være en sikker løsning for de fleste. Men ligesom med andet sengetøj vil nogle mennesker måske gerne vaske deres...
Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.