Overskrift burger åben
Søg logo

Spring til

I øjeblikket vises:

Hvad er en pocketfjedermadras, og hvad skal du vide?

et profilbillede af TSA-forfatteren Alex

Skrevet af Alex Petrović

Søvnkonsulent

Et profilbillede af Rob, vores søvnrådgiver

Præsenteret af

Rob - Vores oplægsholdere

Luk-knap

14 marts 2024 7 min læsning

Hvad er en pocketfjedermadras? Er den god mod rygsmerter? Giver de tilstrækkelig støtte? Find ud af alt det og meget mere i vores guide!

Madrasser med lommefjedre er nogle af de mest populære. og uden tvivl nogle af de bedste madrasser, du kan købe, men du skal ikke bare tage os på ordet - lad os lære mere om dem.

I modsætning til springmadrasser er en pocketfjedrende madras lavet af tusindvis af individuelt indlejrede fjedre, der kan bevæge sig uafhængigt af hinanden fra hinanden. Dette design giver bedre støtte, bedre bevægelsesisolering, forbedret komfort og meget mere.

Antag, at du vil vide mere om pocketfjedermadrasser. I så fald foreslår vi, at du bliver hængende hos os et øjeblik endnu, fordi Vi vil bryde det hele nedog se, om en madras med pocketfjedre er den perfekte madras til dig!

Madrasser med fjedre vs. madrasser med lommefjedre

Før vi kommer ind på alle de forskellige funktioner, som pocketfjedrede madrasser har, vil vi gerne have terminologien på plads. Springmadrasser kan nemlig opdeles i to undergrupper: madrasser med fjedre og madrasser med pocketfjedre.

Den største forskel er, hvordan fjedrene er forbundet. Med springmadrasser er der en solid plade af fjedre, som alle er forbundet med hinanden. Det gør dem meget udsatte for bevægelsesoverførsel og slitage. Men springmadrasser er også blandt de billigste madrasser på markedet.

På den anden side har madrasser med pocketfjedre individuelt indpakkede fjedre. Det gør, at de ikke kan overføre bevægelser, og derfor kan de tilpasse sig din krop meget mere præcist og effektivt. Men det er også grunden til, at pocketfjedrede madrasser er meget dyrere end modeller med indvendige fjedre.

Vigtige ting at vide om en pocketfjedermadras

Når du køber en ny pocketfjedermadras, Du skal vide, hvad du skal kigge efter, hvis du vil have den bedste madras på markedet.. Med det i tankerne har vi lavet en liste over alle de vigtige funktioner, som du bør kende til, så du kan træffe en informeret beslutning og få dig en madras, der gør underværker.

Forårstælling

Emma premium hybridmadras med 120 mm pocketfjedre

Antallet af fjedre vil være en direkte indikator for, hvor velbygget pocketfjedermadrassen er.. Hvis vi skal købe en pocketfjedermadras med fjedre i fuld størrelse indeni, skal vi kigge efter en madras med mindst 2.000 individuelle pocketfjedre, hvor hver fjeder har sin egen stoflomme.

Med 2.000 er der et passende antal fjedre.. En madras med det antal fjedre bør kunne give dig alt det, du leder efter - komfort, støtte, trykaflastning og så videre.

De fleste mellemklassemadrasser med pocketfjedre kommer med omkring 2.000 fjedre - plus/minus et par hundrede - men der findes også madrasser med både flere og færre fjedre. Og generelt gælder det, at jo flere pocketfjedre, jo bedre.

<1.500 fjedre

Generelt bør du ikke have høje forventninger til pocketfjedermadrasser med mindre end 1.500 fjedre, da det ikke er de mest pålidelige eller langtidsholdbare madrasser på markedet. De er enten lavet til børn eller gæsteværelser, og de hører ikke hjemme i et soveværelse.

Det gælder især, hvis du køber en King size pocketfjedermadras. Med så stor en soveflade får du trods alt et meget lavt antal fjedre pr. kvadrattomme.

>1.500 fjedre

På den anden side er madrasser med 3.000 eller 4.000 fjedre toppen af poppen. Det er dem, du kommer til at nyde længst, men de kommer som regel med en høj pris. Alt over det, når det gælder antallet af fjedre, er som regel mindre fjedre, og de kan ikke rigtig sammenlignes med traditionelle pocketfjedre i fuld størrelse.

Generelt vil en 1500 pocketfjedermadras give dig en god mængde støtte og komfort. Og den slags madrasser med pocketfjedre fås i de fleste madrasbutikker i den højere ende af skalaen.

Fjedrenes fasthed

En mand tester madrassens fasthed

Generelt set, Du bør vælge madrassens fasthed ud fra din kropstype, vægt og din foretrukne sovestilling.

Som en generel tommelfingerregel bør lette personer vælge blødere madrasser, og folk, der er lidt tungere, bør vælge de fastere, men kropsvægten er ikke den eneste faktor.

Du skal også huske på din sovestilling.

Pocketfjedermadrasser fungerer med alle sovestillinger - Det er bare et spørgsmål om at finde den rette fasthed i fjedrene til din sovestilling.

Rygsovere

Nogle vil sige, at Rygsovere har det nemmest, da det er dem, der generelt er nemmest at gøre tilfredse. Rygsovere kan hvile komfortabelt på de fleste madrasser, og en pocketfjedret madras er ingen undtagelse. Generelt vil vi foreslå en medium-fast pocketfjedret madras til de fleste rygsvømmere.

Sidesovere

Sidesovere skal generelt kigge efter en blødere madras.Eller endnu bedre, undgå faste madrasser. Da de hviler på siden, vil de gerne sove på en madras, der giver dem mulighed for at synke blidt ned i den, samtidig med at de får tilstrækkelig støtte. Og for at opnå det, bør sidesovere vælge en mellemfast madras eller blødere madrasser. Selvfølgelig kan man få en pocketfjedret madras, der er lidt blødere, især hvis den har naturligt fyld, men madrasser med memoryskum er normalt det sikreste valg.

Sover foran eller på maven

Endelig, De, der sover foran, er dem, der er sværest at gøre tilfredse.. På grund af rygsøjlens naturlige krumning skal for- eller mavesovere hvile på en fast liggeflade. Når man tager kropsvægten i betragtning, bør de fleste forreste sovende vælge mellemfaste eller faste pocketfjedermadrasser.

Du kan endda kigge på ortopædiske madrasser, da de ofte går op til ekstra faste. Heldigvis er disse modeller som regel fjedermodeller.

Madrasser med pocketfjedre og rygsmerter

et billede af en kvinde, der lider af lændesmerter

Madrasser med pocketfjedre er ofte anses for at være perfekt til at håndtere rygsmerterOg det er ikke tilfældigt.

Som vi allerede har sagt, individuelt indlejrede fjedre giver mulighed for uafhængig bevægelse af hver fjeder, hvilket igen resulterer i bedre støtte, konturering, tryk- og smertelindring. Alt dette er vigtigt, når vi har at gøre med rygsmerter.

Så hvis du vælger den rigtige pocket spring madrasDu skal kunne sove i en optimal stilling.Du skal sove i en stilling, hvor din rygsøjle er korrekt og tilstrækkeligt justeret, uanset hvilken stilling du sover i. Når du har gjort det, vil smerterne langsomt forsvinde.

Husk på Dette virker kun, hvis en dårlig madras eller en forkert kropsholdning er årsagen til dine rygsmerter.. Hvis der er en underliggende medicinsk årsag For rygsmerter er det bedste, en pocketmadras kan gøre for dig, at lindre smerterne en smule. Men hey, hver en lille smule hjælper, ikke?

Fordelene ved at eje en pocketfjedermadras

Nu hvor vi har vist dig, hvad du skal kigge efter i en god pocketfjedermadras, så lad os tale lidt om, hvad du får ud af en pocketfjedermadras af høj kvalitet, og hvilke fordele den giver.

Nul overførsel af bevægelse

Hvis du nogensinde har delt seng med en, der sover uroligt, Du ved, hvor svært det kan være at falde i søvn, når nogen bevæger sig konstant.

Nu er en pocket springmadras kan måske ikke holde din sovende partner på plads i løbet af natten, men den vil isolere bevægelserne, så du kan være rolig hele natten.

Ja, det er rigtigt. En kvalitetsmadras med pocketfjedre har ingen bevægelsesoverførsel.. Hver fjeder bevæger sig uafhængigt af hinanden, og da de er pakket ind hver for sig, kan du næsten ikke mærke, at du vender og drejer dig. Fjedrene dæmper og absorberer bevægelserne og sikrer, at du ikke mærker noget, mens du sover.

Memory-skummadrasser er også gode på denneMen det lader vi ligge til en anden gang.

Fasthed

en kvinde, der tjekker madrassens fasthed

Nogle madrasser med pocketfjedre er kendt som ortopædiske madrasser.

Som en generel tommelfingerregel, ortopædiske madrasser er fastere end almindeligeDet sikrer, at du holder en god kropsholdning hele natten.

I modsætning til nogle andre madrasser, f.eks. memory foam-madrasser, kan pocketfjedrede madrasser blive ret faste.

Det gør dem også ideelle til tunge personer og personer, der sover foran, samt personer, der kommer sig efter rygskader.

Det eneste, du skal bruge, er højspændingsfjedre, og voila - så har du en fast, ortopædisk madras.

Naturligvis, Du ville ikke ligge på bare fjedre, og en fast madras ville heller ikke være ukomfortabel. Du vil altid have et dejligt, behageligt lag oven på fjedrene, som regel lavet af skum, mikrofiber eller uld.

Støtte til hele kroppen

Et billede af Dormeo Octasmart Hybrid-madrassens illustration af rygsøjlens tilpasning.

En anden fantastisk fordel ved pocketfjedermadrasser er støtten til hele kroppen.

I modsætning til andre madrasser, f.eks. springmadrasser, giver pocketfjedermadrasser tilstrækkelig støtte hele vejen igennem, uanset om det er en enkeltmadras eller en kingsize-madras! Det skyldes igen, at hver fjeder kan bevæge sig individuelt og uafhængigt af hinanden og tilpasse sig din kropsform.

For eksempel, Du vil ikke lide af manglende støtte i lænden, fordi dine hofter har fået madrassen til at synke.Du får heller ikke ondt i den øverste del af ryggen eller nakken, hvis du sover på siden med skulderen presset ned mod madrassen.

Et område, hvor du måske føler, at der mangler lidt støtte, er nær kanterne af pocketfjedermadrassen. Den manglende kantstøtte kan dog let afhjælpes med passende håndsyninger og forstærkninger rundt om kanterne, så spørg om det, når du køber en pocketfjedret madras.

Åndbarhed

Den valg mellem spring- og skummadrasser kan være svært. Men en af de vigtigste forskelle er åndbarhed. Det skyldes, at memoryskum er ret tæt og derfor har en tendens til at holde på varmen. Madrasser med pocket-fjedre tillader derimod luften at bevæge sig frit i hele madrassen.

Så hvis du sover varmt, er det mindre sandsynligt, at du vågner op badet i sved, hvis du bruger en pocketfjedermadras! Og for nogle mennesker gør dette alene springmadrasser meget bedre end memory foam-modeller.

Konklusion

Og det er alt, hvad du behøver at vide om lommefjedrede madrasser! Så hvad synes du? Skal du have en pocket spring-madras? Lad os vide det i kommentarfeltet.

Comments (0)

Der er ingen kommentarer endnu

Om forfatteren

Alex Petrović
Søvnkonsulent
Som tidligere søvnløs har jeg lært på den hårde måde, hvor vigtigt det er med gode sengetøjsprodukter og søvnhygiejne. Så jeg har studeret for at få et diplom i søvnrådgivning og fortsætter med at forske for at sikre, at du ikke behøver at gå igennem den samme kamp. Forhåbentlig kan vi nu alle sove godt!
Relaterede indlæg

Artikler, du ikke vil gå glip af

Top 10 godnathistorier for børn
26. januar 2024

De 10 bedste godnathistorier for børn

Mennesker kommunikerer gennem sprog, tænker gennem sprog og udtrykker sig gennem sprog. Vi fremsætter vores ønsker, mål og beslutni...
Udvalgt billede til Samsovning med en baby.
26. januar 2024

Samsovning: Kan du sove med din baby i samme seng?

For at være ærlig kan samsovning med din baby betyde flere ting. Så før vi går videre, lad os først forklare, hvad dette udtryk kan betyde...
Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.