Overskrift burger åben
Søg logo

Spring til

I øjeblikket vises:

Sådan sover du med forstrækning af interkostalmusklen

et profilbillede af TSA-forfatteren Alex

Skrevet af Alex Petrović

Søvnkonsulent

Mand med smerter holder sig for siden

26. januar 2024 7 min læsning

Oplever du smerter eller ømhed mellem og omkring ribbenene eller vejrtrækningsbesvær, som forhindrer dig i at sove? I så fald lider du måske af en forstrækning af den interkostale muskel. Læs videre for at lære, hvordan du kan sove med overanstrengte muskler.

Hvis du er en af dem, der har svært ved at falde i søvn på grund af smerter og ubehag omkring brystkassen, kan det være, fordi du lider af en forstrækning i den interkostale muskel. Hvis det er tilfældet, ved du måske allerede, hvor besværligt det er at håndtere dette problem på den sædvanlige måde.rnrnHeldigvis har vi fundet ud af, at der er nogle ting, du kan gøre for at lindre din smerte, og vi har besluttet at dele dem med dig, så du kan lære at sove med en forstrækning af den interkostale muskel.

Hvad er interkostale muskler?

Den interkostale muskler er mange forskellige muskelgrupper, der findes mellem ribbenene. Der er tre hovedgrupper af disse muskler - ydre, indre og inderste intercostale muskler. Disse muskler er dem, der bevæger og former brystvæggen, når du trækker vejret. De hjælper med at udvide og trække brysthulen sammen, når vi trækker vejret.

et billede af undersøgelse af interkostale muskler

Hver af disse muskelgrupper har deres egen rolle i den måde, vi trækker vejret på, nogle aktive, andre passive, men det har de alle sammen. Skader på disse muskler opstår ofte på grund af direkte traumer, såsom et slag mod brystet eller ryggen, pludselige vridnings- eller strækbevægelser eller under kraftig fysisk belastning, såsom en tung bryst-, ryg- eller skuldertræning.

Hvad er symptomerne på en forstrækning af den interkostale muskel?

Selv om det er lettere at identificere symptomerne på en forstrækning af den interkostale muskel end at håndtere dem, er der en række symptomer, man skal holde øje med. Nogle af dem kan endda være forbundet med andre skader eller sygdomme, så hvis du tilfældigvis oplever en skarp eller stikkende smerte i brystet, er det bedre at besøge en læge i stedet for at forsøge at diagnosticere dig selv.

De mest almindelige symptomer på en forstrækning af den interkostale muskel er:

Som vi tidligere har sagt, er nogle af disse symptomer ikke eksklusive for interkostal muskelforstuvning, så hvis du føler, at der kan være en anden årsag til nogen af dem, bør du konsultere din primære læge.

Behandling af interkostal muskelstrækning - Hvordan sover man med interkostal muskelstrækning?

1. Tag et Epsom-saltbad før sengetid

En af de nemmeste og mest behagelige måder at håndtere den interkostale muskelspænding på er at få en Epsom-salt bad, før du går i seng. Epsom-salt er kendt for at hjælpe musklerne med at komme sig, og mange anbefaler det. Den generelle idé bag det er, at du vil være i stand til at absorbere magnesium gennem din hud, selvom det ikke er videnskabeligt bevist.

Alt, hvad du skal bruge, er ca. 2 kopper Epson-salt, som du tilsætter dit bad. Bad i det i ca. 15 minutter, og du vil føle dig bedre tilpas og mere afslappet.

epsom-salt

2. Pak brystet ind i bandager for at immobilisere ribbenene.

Ved en mere alvorlig skade på dine interkostale muskler kan du lindre smerten og falde lettere i søvn ved at immobilisere dine ribben med bandager. Indpakning og immobilisering af dit bryst vil begrænse bevægelsen af dit bryst, hvilket gør det lettere for de interkostale muskler at slappe af og komme sig, men også begrænse deres bevægelse, hvilket vil lindre din smerte. Hvis du skulle få svært ved at trække vejret, skal du straks fjerne eller løsne bandagerne.

3. Øv dig i at trække vejret langsomt

Jo blidere du trækker vejret, jo lettere skulle det være at håndtere smerten. De interkostale muskler har en tendens til at blusse op, når de bevæger sig, og derfor bør langsom vejrtrækning hjælpe med at begrænse bevægelsen af disse muskler og dermed fjerne eller i det mindste til en vis grad lindre smerten. Langsom vejrtrækning kan også hjælpe dig med at falde til ro.Det får dig til at slappe af og falde hurtigere i søvn, hvilket også er nyttigt i situationer som disse.

et billede af en langsom vejrtrækningsøvelse

4. Læg en kold pakning på for at lindre smerten

Det er et velkendt faktum Kulde er din ven, når det gælder muskelskader. Derfor kan du hjælpe med at lindre smerten ved at lægge en kuldepakke på det berørte område. Kulden hjælper med at erstatte blodet i muskelcellerne, hvilket gør helingsprocessen meget hurtigere og mere effektiv, hvilket er det, der gør denne metode til en god metode til enhver muskelskade. Du kan følge en kuldepakning op med en varmepude eller et varmt bad for at få en varm-kold behandlingsoplevelse.

5. Anskaf dig en madras, du kan ligge på, og løft din overkrop.

Det kan være en fordel at ændre den måde, du sover på, for at lindre smerterne i overkroppen. Hvis man anskaffer sig en seng, der kan lænes tilbage, eller en god madras til en justerbar seng og sover i en ikke-horisontal stilling, kan det hjælpe med at lindre smerterne forårsaget af overbelastning af de interkostale muskler. Det bør også begrænse aktiveringen af de interkostale muskler, når du rejser dig op, hvilket også bør hjælpe med at lindre smerterne. Desuden lægger en semi-horisontal stilling også mindre pres på brystet, når du ligger ned, hvilket betyder, at der er mindre pres på dine interkostale muskler, hvilket betyder mindre smerte i brystet og den øvre del af ryggen.

6. Placer puder under dine knæ

Hvis du kan lide at sove på siden eller ryggen, skal du lægge en pude mellem eller under knæene for at opnå en bedre rygsøjle. Jo bedre din krop er placeret, jo mindre belastning er der på dine muskler, især på bryst- og øvre rygmuskler. En pude under eller mellem knæene er kendt for at hjælpe med at reducere smerter i de interkostale muskler af ovennævnte grunde. Naturligvis skal du bruge en større pude, når du sover på ryggen, og en mindre, hvis du sover på siden.

7. Få smertelindrende medicin

I tilfælde af stærke smerter kan du gå til din læge og få en recept på en smertestillende medicin. I nogle tilfælde vil smerten bare ikke forsvinde, og der er bare ikke mere at gøre. Det tager tid for musklerne at hele, og hvis du ikke kan håndtere smerten, kan en form for medicin være til stor hjælp. Husk på, at du ikke bør tage nogen form for smertestillende medicin, før du har talt med din læge først. Uforsigtig brug af smertestillende medicin kan kun føre til flere problemer.

et billede af medicin til smertelindring

8. Planlæg fysioterapi

Fysioterapi er uden tvivl den bedste måde at behandle betændte, overbelastede eller skadede muskler på, og det er ikke anderledes i dette tilfælde. Hvis smerten varer ved, og du ikke kan få den under kontrol, er det bedste, du kan gøre, at bestille tid til fysioterapi og deltage i en aktiv genoptræning. Du kan kombinere fysioterapi med en af de førnævnte smertelindrende metoder for at opnå endnu bedre resultater. Det gode ved fysioterapi er, at du kan gøre det, så længe du vil, uden at skulle bekymre dig om konsekvenser.

Konklusion

Som du kan se, er det ikke let at håndtere en forstuvning af den interkostale muskel. Du bliver nødt til at gøre et par ting for at få tingene tilbage til, hvor de var, og det kan tage noget tid, før du får en god nats søvn, men det vigtigste er ikke at give op. Vi foreslår, at du tjekker vores metoder til at falde i søvn på 5 minutter for at gøre det lettere for dig. Forhåbentlig vil en blanding af alle disse hjælpe dig gevaldigt under restitutionsprocessen, og du vil føle dig bedre tilpas, når du har udført en af dem.

Comments (1)

Sheryl Fadous 22/03/2024

Jeg synes bare, det er nogle fantastiske oplysninger. Jeg var så spændt på at komme, jeg har lidt af dette i næsten 10 år.


Anbefalet læsning:

Om forfatteren

Alex Petrović
Søvnkonsulent
Som tidligere søvnløs har jeg lært på den hårde måde, hvor vigtigt det er med gode sengetøjsprodukter og søvnhygiejne. Så jeg har studeret for at få et diplom i søvnrådgivning og fortsætter med at forske for at sikre, at du ikke behøver at gå igennem den samme kamp. Forhåbentlig kan vi nu alle sove godt!
Relaterede indlæg

Artikler, du ikke vil gå glip af

Udvalgt billede af mirtazapin til søvn.
29. januar 2024

Vil Mirtazapin mod søvn forbedre min søvn?

Mirtazapins primære rolle er ikke at behandle søvnforstyrrelser. Mirtazapin er et antidepressivt middel. Lægemidlet blev udviklet i begyndelsen af 90'erne ...
et billede af Kan en madras give hoftesmerter?
31. januar 2024

Kan madrasser give hoftesmerter?

Den mest åbenlyse årsag til dine hoftesmerter er muligvis en fast madras. Eller, for at være mere specifik, en madras, der er for fast til dig. Mens ...
Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.