Overskrift burger åben
Søg logo

Spring til

I øjeblikket vises:

Højseng - alt hvad du behøver at vide

et profilbillede af TSA-forfatteren Alex

Skrevet af Alex Petrović

Søvnkonsulent

Udvalgt billede af hems.

26. januar 2024 8 min læsning

Hvis du har brug for at få mest muligt ud af pladsen, så er en højseng et godt valg både for børn og voksne. Højsengen kaldes også en højseng.

Når du ikke har plads nok, er det bedst at gå vertikalt. På den måde kan du have alt, hvad du har brug for, selv i et meget lille rum. Og det er præcis grunden til, at højsenge blev skabt. Du kan få plads til denne multifunktionelle møbeltype i et lille rum eller endda i et hjørne af stuen, hvis du ikke har et separat soveværelse.

Men det er der ikke, En højseng kan være et godt valg selv for dem, der har plads nok. Hvorfor fylde børneværelset med en masse møbler, når højsengen er en alt-i-en løsning. Det er bedre at efterlade tom plads til børnenes leg end at få værelset til at ligne en labyrint.

Hvad er en højseng, og hvordan adskiller den sig fra en køjeseng?

Det er ikke ualmindeligt, at kunder ikke kender den præcise forskel på en højseng og en køjeseng. Nogle gange tror de endda, at det er præcis det samme produkt. Både hems og køjeseng hører til kategorien af multifunktionelle møbler. Men der er en væsentlig forskel i deres konstruktion og dermed funktionalitet.

Lad os starte med køjesengen. Køjesengen består af to køjer, der er placeret over hinanden, så du får to sovepladser, og den optager den samme gulvplads, som når du har en enkeltseng. Du kan nå den øverste køje med en stige, og der er også et sikkerhedsgelænder for at forhindre fald under søvnen. Der findes endda tredobbelte køjesenge.

Et billede af design af højseng.

På den anden side, Højsengen har kun en øverste køje, der også er omgivet af sikkerhedsrækværk, og under sengen er der i stedet for en anden nederste køje et indbygget skrivebord, opbevaringsplads, hylder, walk in close eller hvad du ønsker. Det kan være et tomt rum, som et legeområde. Højsenge kan tilpasses meget, og det er en af hovedårsagerne til, at de er så populære, især på små steder, hvor man ikke har nok kvadratmeter.

Findes der højsenge i forskellige højder?

Ikke alle højsenge er lige høje. Der er en klassificering af højsenge efter højde - lav, mellem, høj og ultrahøj. Den gennemsnitlige højsengsramme er mellemhøj. Andre højder er ofte også tilgængelige, fordi højden dikterer, hvem sengen er egnet til, og hvor meget plads du vil have under den øverste seng.

Et billede af en hvid højseng.

Vi vil fortælle dig lidt mere om de fire mest almindelige højder for at gøre det lettere for dig at træffe den rigtige beslutning. De højder, vi nævner, er højder under sengen og gennemsnitlige højder på det britiske marked., så du bør tjekke den nøjagtige højde på sengen du er ved at købe.

Lavt loft

Denne type højseng markedsføres af mange producenter som en kabineseng. Den gennemsnitlige højde er ca. 80 cm, så selv førskolebørn kan klatre sikkert. En højseng med lav højde har ofte ikke åbent rum nedenunder, men det rum bruges til opbevaring. Skrivebordet er fastgjort udefra, fordi sengen er for lav til, at barnet kan sidde behageligt og have et indbygget skrivebord nedenunder.

Midterste hems

I gennemsnit er den næsten 30 cm højere end den lave hems, og midtersengen anbefales til børn over 8 år.. Den er høj nok til at give masser af plads til både opbevaring og andre aktiviteter. Og 99% børn kan sidde under køjen. Børn kan endda bruge den i teenageperioden.

Et billede af en moderne mid loft seng.

Højt til loftet

UHøjlofter, der normalt er højere end 130 cm, er kun sikre for teenagere og ældre og kan bruges af voksne. På grund af højden er den ideel til dem, der studerer, fordi alle kan sidde behageligt nedenunder. Der er også masser af plads til hylder og anden opbevaring. Høj hems er bedst til den, der sover højt.

Ultrahøj hems

Ultrahøje hemse er normalt omkring halvanden meter høje, og du vil ikke ofte finde denne type. De er nyttige, når du har ekstremt lidt plads til rådighed, og du er nødt til at gå lodret så meget som muligt. Pladsen under den øverste køje er i dette tilfælde så stor, at du praktisk talt har et ekstra rum nedenunder. Du kan endda placere en ekstra seng, når det er nødvendigt.

Et billede af en ultrahøj loftseng.

Kan voksne bruge en højseng?

Det kan de sagtens. Mange højsenge er lavet til voksne i størrelse og design, ikke kun til børn. I dag er der flere og flere unge professionelle, som arbejder over hele verden og ofte skifter virksomhed og bopæl.

Et billede af voksne, der sidder på hemse og køjesenge.

Hverken de eller virksomhederne ønsker at betale for store lejligheder, når de kun opholder sig i byen i 6 måneder eller et år. Derfor bor de i små studios, og for at have plads nok, er disse "børns" højsenge nødvendige. Selv hvis de arbejder hjemmefra, er en højseng velegnet. Det er vigtigt, at voksne køber en højseng med en tilstrækkelig vægtgrænse.

Er højsenge generelt sikre?

Loftssenge er helt sikre, hvis højden passer til den person, der sover i en sådan seng. De kan kun være farlige for mindre børn eller folk med begrænset mobilitet, som vil have svært ved at klatre. For alle andre er højsengen sikker. Sikkerhedsrækværket er der for at sikre, at du ikke falder ud, mens du sover. En madras, der er tykkere end 17 cm, bør ikke bruges, da der er en mulighed for, at den bliver for tyk til den øverste køje. Men tjek det ud, for der findes højsenge, der kan rumme en tykkere madras.

Køjeseng

Sikkerhedsproblemerne er nøjagtig de samme for køjesengen som for højsengen. Når vi taler om topkøje, er reglerne de samme som for højseng. Den øverste køje bør ikke bruges af børn under skolealderen, fordi køjesengen skal være højere end den lave hems. Fordelen ved en køjeseng er, at et yngre barn kan bruge en underkøje, som ikke er tilgængelig, når du køber en højseng.

Et billede af en køjeseng med underdel

Daybed

Daybed har nogle gange skuffer og er i gennemsnit lidt højere, ligner en højseng, end en simpel sengeramme, men den højdeforskel er ubetydelig, når det gælder sikkerhed. Den kan bruges af folk i alle aldre.

et billede af Dunelm Jessica Daybed med underseng

Skuffe

Skuffesengen er en anden type pladsbesparende møbel. It er ideelt til overnatninger, da det normalt ikke er behageligt nok til hverdagsbrug, men det er mere end nok til overnatning. Hvis du ikke ved det, ligner skuffesengen en klassisk seng med skuffer, og i stedet for en skuffe er der en anden seng, som du kan trække ud, hvis det er nødvendigt.

et billede af Arctic Grey Wooden Low Sleeper 4 Drawer Storage Bed Frame

Fordelene ved en højseng

Ved at læse vores guide om højsenge indtil nu har du allerede kunnet konkludere nogle af fordelene, men vi vil gerne fremhæve de vigtigste. Disse fordele gør højsenge til en af de bedst sælgende typer sengerammer på markedet. De fleste voksne tænker ikke engang på dem, især når de beslutter sig for at købe online. Men her er de tre største fordele.

En række forskellige stilarter

Den Højsenge fås i så mange stilarter, at det er næsten sikkert, at du vil finde mindst et par modeller, der passer perfekt til dine behov. Uanset om du leder efter en højseng til en pige, dreng, teenager, ung voksen eller midaldrende person, vil det britiske marked tilbyde dig præcis, hvad du ønsker. Der er sengerammer af træ og metal i mange forskellige farver og udformninger.

Ekstra opbevaring og arbejdsplads

Vi har næsten altid brug for ekstra opbevaringsplads. Så vi forsøger på forskellige måder at øge den opbevaringsplads, vi har til rådighed, og der er ikke mange bedre måder end en højseng, fordi den er lodret og ikke optager meget gulvplads. Arbejdspladsen derhjemme er også blevet stadig vigtigere i løbet af pandemiOg situationen vil naturligvis forblive den samme, selv efter at pandemien er overstået. Der er også et opholdsområde, hvor dine børn kan være værter for deres studiekammerater.

Ekstra plads generelt

For børn er opbevaring og arbejdsplads bestemt ikke så vigtigt. Men det, der er meget vigtigt for børn, er at have et legeområde.Og det er præcis, hvad en højseng giver dem mulighed for. Voksne kan bruge den ekstra plads til at opbevare en kuffert eller andre store ting, som man ikke bruger så ofte.

Konklusion - skal jeg vælge en højseng?

I mange tilfælde, især når man har med små rum at gøre, er en hems ikke bare den bedste, men også den eneste løsning. Hvis dit barn er modent nok, kan du takket være højsengen give ham eller hende skræddersyet plads, selv når du bor i en lille lejlighed. Højsenge er lige så nyttige for voksne. Uanset om du bor småt, eller du ikke ønsker, at din arbejdsplads skal optage for meget plads i dit hjem, kan dette være løsningen. Hvorfor spilde meget af gulvpladsen, når du kan få det samme, bare lodret.

Hvis du har mere end ét barn, er en højseng måske ikke den bedste løsning for dig. Men hvis du har et større børneværelse, kan det også være en smart beslutning at købe to højsenge, fordi alle vil have deres egen seng, opbevaring og plads nedenunder. Husk på, at det kan være besværligt for et barn at rede sengen hver morgen, da den øverste køje kan være ret høj. Bortset fra hemsen med lav højde bør andre hemse ikke bruges af børn under 8 år.

Anbefalet læsning:

Comments (0)

Der er ingen kommentarer endnu

Om forfatteren

Alex Petrović
Søvnkonsulent
Som tidligere søvnløs har jeg lært på den hårde måde, hvor vigtigt det er med gode sengetøjsprodukter og søvnhygiejne. Så jeg har studeret for at få et diplom i søvnrådgivning og fortsætter med at forske for at sikre, at du ikke behøver at gå igennem den samme kamp. Forhåbentlig kan vi nu alle sove godt!
Relaterede indlæg

Artikler, du ikke vil gå glip af

Udvalgt billede af dyb søvn.
29. januar 2024

Dyb søvn

Dyb søvn, også kendt som slow-wave sleep, er en søvntilstand, der opstår i de senere stadier af søvncyklussen. Den er karakteriseret ved...
Hund i hundeseng
26. januar 2024

Senge til kæledyr og hvordan man vælger den rigtige

Det er ikke let at vælge den rigtige kæledyrsseng blandt alle de kæledyrssenge, der findes på markedet. Hver hund og kat er et individuelt væsen...
Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.