Overskrift burger åben
Søg logo

Spring til

I øjeblikket vises:

6 grunde til, at du bør sove i silkelagner

et profilbillede af TSA-forfatteren Alex

Skrevet af Alex Petrović

Søvnkonsulent

Udvalgt billede til Hvorfor sove i silkelagner

31. januar 2024 9 min læsning

Mange betragter silke som toppen af luksus i sengetøjsverdenen, og det er et meget eftertragtet produkt. Så lad os tale om, hvorfor du skal sove i silkelagner og opremse nogle af fordelene ved at sove i silkesengetøj.

Når man taler om sengetøj af høj kvalitet eller luksus, kommer man altid ind på silke. Blandt de mange grunde til at sove i silkelagner er den måde, de forkæler din hud på, holder dig kølig om natten og giver en blødhed, du har svært ved at finde andre steder.

Men den fulde liste over fordelene ved silkelagner er meget længere end det. Desuden er der også et par ulemper ved silke. Så lad os se, om silkelagner bør stå øverst på din indkøbsliste!

Hvorfor er silke så populært?

Før vi går i gang med de tekniske ting, så lad os diskutere hvorfor silkestof er det bedste hørstof. I sidste ende er det selvfølgelig et spørgsmål om personlig smag, men generelt er det disse egenskaber, folk elsker ved silke. Og bare så du har et sammenligningsgrundlag, nævner vi bomuldssengetøj, når det er relevant. Så lad os se, hvad silkelagner har at byde på, og hvorfor du skal sove i silkelagner!

Den er blød at røre ved

Der er en grund til, at vi har sætninger som "silkeblød" og "blød som silke". Ren silke er trods alt en af de blødeste naturfibre, man kan købe for penge! Og det skyldes i høj grad, hvordan de enkelte fibre er formet. Mens man kan se riller og klumper i billig bomuld, er silkefibrene næsten helt flade. Det skyldes, at de billige bomuldslagner er bollfibre, hvilket betyder, at de kan være uregelmæssige og have fibre, der stikker ud. Silke består derimod typisk af et enkelt glat filament.

Det betyder, at Der er mindre friktion, og den hænger ikke fast. Og når man kommer op i de højere trådantal (her kaldet momme), bliver blødheden kun større. Og at have et blødt lagen eller et silkepudebetræk kan være gavnligt på mange måder. For det første er det simpelthen mere behageligt. Og for det andet, som vi kommer ind på senere, kan det være en stor fordel for folk med følsom hud.

Det har temperaturregulerende egenskaber

Et andet vigtigt salgsargument for silkepudebetræk og -lagner er, hvordan de regulerer din kropstemperatur. Hos nogle mennesker at sove med en ventilator tændt hele natten og andre, der bekymrer sig om, hvordan de skal sove om vinterenTemperaturregulering er en meget vigtig egenskab ved de fleste sengetøjsprodukter.

Og silke brillerer i denne kategori. Ifølge mange eksperter på områdetSilke hjælper i begge tilfælde, og det er derfor, du skal sove i silkelagner. I løbet af sommeren, Den hjælper med at holde dig afkølet, og om vinteren holder den dig varm.. I mellemtiden er noget som bomuld, afhængigt af trådantal og kvalitet, får ikke altid den samme ros. Det skyldes, at bomuld i modsætning til silkefibre kan absorbere varme uden at sprede den, hvilket betyder, at nogle kan finde det for varmt. Men det er mere tvivlsomt, når det gælder egyptisk bomuld og lignende bomuldsstoffer af høj kvalitet. Vi er dog sikre på, at vi alle kan blive enige om, at hvis du har den bedste madras i Storbritannien, så vil du ikke have, at dine lagner får den til at føles som en ovn!

Den er fugttransporterende

Et billede af silkelagner

Et andet meget vigtigt salgsargument for silke er dens fugttransporterende egenskaber. Det betyder bare, at i modsætning til billig bomuld, der absorberer overskydende fugt, transporterer silke det væk fra din hud. Det er vigtigt af flere grunde.

For det første er der ikke meget ved et åndbart stof, hvis det holder på fugten. Når alt kommer til alt, vil du stadig vågne op indsmurt i sved. På den anden side, hvis du vågner op med tør hud og ingen sved, vil du helt sikkert føle dig forfrisket. Det er noget, vi vender tilbage til senere.

For det andet er det bare ikke så behageligt eller praktisk. Ingen kan lide følelsen af en fugtig klud Og når sengetøjet tørrer hurtigere, går vaskeprocessen også meget hurtigere. Derfor er det ret vigtigt, at en silketråd transporterer fugt væk.

Det er naturligt allergivenligt

Når det gælder pudebetræk og dynebetræk i silke, er det et meget stort plus, at de er naturligt allergivenlige. For allergikere er der trods alt intet, der slår en nats søvn med 0 udslæt og 0 nys. Så det er det, Det er meget vigtigt at have linned, der kan bekæmpe de irriterende støvmider og give dig en god nats søvn.

Men vi vil også gerne påpege, at det faktisk er ret almindeligt at have allergivenligt linned. Bomuld og masser af andre stoffer dæmper også allergier. Så hvis det er det vigtigste, du leder efter i et pudebetræk, er bomuldspudebetræk lige så fristende.

Det er meget holdbart

Vidste du, at edderkoppesilke er det mest holdbare stof i verden? Og selvom du ikke vil se det brugt i sengetøj, viser det stadig, hvor slidstærkt silke kan være. Så selvom du vælger den mere populære rene Mulberry-silke, får du stadig et ekstremt slidstærkt stof, der vil holde sig i tip-top stand i lang tid.

Og det er ret vigtigt, for det betyder, at du kan købe et silkesengesæt og sove komfortabelt i mange nætter fremover! For selv om et syntetisk lagen er billigere på forhånd, kan prisen hurtigt løbe op, hvis du skal skifte det med et par måneders mellemrum.

Den er ideel til skønhedssøvn

Et billede af en kvinde, der laver sin skønhedsrutine

Til sidst det nok største salgsargument for nogle og grunden til, at du bør sove i silkelagner - hvordan silke hjælper med skønhedssøvnen. Selvom vi har nævnt det til allersidst, vil du sandsynligvis høre det med det samme, når vi taler om silkesengetøj. Og det skyldes, at det kombinerer næsten alt, hvad vi har nævnt indtil nu!

For det første hjælper en god temperaturregulering med ting som hedeture og hjælper dig generelt med at vågne op og føle dig forfrisket. For det andet absorberer silke ikke væske. det hjælper faktisk din krop med at opretholde den rette fugtighed. Og her mener vi ikke sved, men olier, som din krop har brug for for at holde sig i topform.

Derfor er silkepudebetræk ofte meget efterspurgte af dem med sart ansigtshud. Og da din hud ikke er udtørret, er den også hjælper med søvnfurer og rynker! Og da det også er allergivenligt, behøver du ikke bekymre dig om hududslæt forårsaget af støvmider eller lignende.

Som du kan se, er silke den bedste i klassen på dette område. Det hjælper også, at silke også ser godt ud! Det er de færreste, der kan benægte elegancen ved satinlagner, da de altid kan se ud, som om de gløder på grund af den måde, lyset brydes over den glatte overflade. Så du kommer til at se smuk ud med nul søvnrynker, og selv sengetøjet er smukt! Så det er derfor, du skal sove i silkelagner.

Er der nogen ulemper ved at købe silkelagner?

Nu, hvor vi har lovprist silke, spekulerer du måske på, om det er det perfekte stof. Alt det, vi har sagt indtil nu, får det i hvert fald til at se sådan ud. Men selvom silkelagner helt sikkert har mange positive sider, kan vi ikke sige, at de ikke har nogen ulemper! Så her er, hvad du har brug for at vide.

De er dyre

Et billede af krøllede silkelagner

Den mest åbenlyse ulempe ved silkelagner er, at de er langt fra overkommelige for nogle mennesker. Og selvom det kan lyde, som om silke er dyrt, bare fordi folk vil have det, er der faktisk en grund til det. Silke kan nemlig være meget vanskeligt at producere.

I modsætning til bomuld, bambus og eukalyptus kommer silke jo ikke fra planter, men fra insekter! For at være mere specifik kommer det typisk fra silkeorme og Det kan tage op til 5,5 tusind silkeorme at skabe bare 1 kg silke.. Det siger sig selv, at det ikke er en nem eller hurtig proces.

Det betyder, at silkeprodukter kan være meget dyre og meget sjældne. Selv den mere populære Mulberry-silke er ikke altid lige tilgængelig. Og hvis du vil have noget som lotussilke, vil du hurtigt opdage, at det er utroligt sjælden.

De kan være skrøbelige

Selvom silke uden tvivl er meget holdbart, når det gælder råstyrke, er det ironisk nok også meget skrøbeligt. Det skyldes, at Pletter kan være meget svære at få ud, langvarig udsættelse for solen kan få det til at falme, og du skal altid være forsigtig, når det kommer til maskinvask eller tørretumbling.

Naturligvis er de fleste naturlige stoffer i samme båd. Men hvis du vil sammenligne dem med syntetiske materialer, er de helt sikkert meget mere skrøbelige.

Der er andre muligheder

Selvom dette på ingen måde er en ulempe for silkesengetøj, er det stadig værd at påpege. Nemlig, Silke er ikke det eneste naturmateriale af høj kvalitet på markedet. Selvom vi har nævnt det i en negativ sammenhæng et par gange indtil videre, er sengetøj af bomuld i den højere ende stadig fantastisk.

Og nu om dage kan man også finde bambus og eukalyptus-sengetøj som tilbyder nogle af de samme fordele. Om de er lige så gode som silke, er op til dig at afgøre. Men hovedpointen er, at du kan få en luksuriøs nats søvn, selv om du ikke holder dig til silke.

Sådan finder du silke af høj kvalitet

Lad os til sidst tale om, hvordan du kan bedømme, om du får silke af den højeste kvalitet på markedet. Selvfølgelig vil nogle af disse tips være subjektive, men det er nogle generelle ting, du bør huske på. Og hvis du kender til terminologien, kan du bedre vurdere, om et silkeprodukt er så godt, som reklamen påstår.

Hvad er momme i silke?

Et billede af silke af høj kvalitet

Først vil vi gerne diskutere momme, da det er en vigtig egenskab, som kan virke forvirrende i starten. Den simpleste definition er, at momme er for silke, hvad trådantal er for bomuld. Og hvis du vil kende detaljerne, er det defineret som vægten af silke i pund for et ark på 45 tommer x 100 yards.

Men det fungerer ligesom trådtætheden. Med andre ord, jo højere tal, jo bedre følelse. Det skyldes, at En højere momme betyder, at der er flere silkefibre, som også er tyndere og dermed mere smidige at røre ved..

Og typisk kan momme gå fra 3 til 40, hvor 12 til 30 er det mest almindelige for lagner og pudebetræk. Momme forkortes også med mm.

Hvor mange typer silke findes der?

Et andet punkt, der kan skabe forvirring, er de forskellige silketyper. Normalt hører man kun om satin og nogle gange om morbærsilke. Men der er masser af forskellige undergrupper, afhængigt af silkens vævning, tekstur og kilde. For eksempel:

De første fire betegner for det meste silkens vævning, mens de sidste fire behandles som separate silketyper. Men oftest får du Mulberry-silke i en Charmeuse-vævning. Det er den mest populære af en grund, og folk har generelt ikke noget at udsætte på den.

Certificering

Endelig, hvis du er miljøbevidst eller vil være sikker på, at der ikke er brugt farlige kemikalier under produktionen af silken, skal du kigge efter de relevante certificeringer. Den mest pålidelige med hensyn til sikkerhed er OEKO-Tex-certificeringen.

Når det drejer sig om miljøbevidste certificeringer, er det lidt mere vanskeligt. Det er værd at bemærke, at Silke er generelt ret grøn, når det gælder produktion. da det bygger på en naturlig proces og er lavet af et naturligt protein. Veganere og dyrerettighedsforkæmpere kan dog stadig have problemer, da insekterne typisk dræbes i processen.

Du kan lede efter silke, der er mærket som Fred eller Ahimsa silke da det anses for at være den mest ikke-voldelige måde at indsamle silke på. Når det er sagt, er der en masse terminologi involveret, når det gælder silkeproduktion, så vi foreslår, at du læser denne artikel for at få en god forståelse af, hvad der er hvad.

Så bør du sove i silkelagner?

Alt i alt kan silkelagner være den ultimative form for sengetøjsluksus! De er utroligt bløde, hjælper din hud med at holde sig ungdommelig og kan holde i lang tid. Så så længe du ikke har noget imod prisen, så følg vores tips, og du vil være sikker på at finde det perfekte silkelagen til dig!

Men hvis det ikke fungerer for dig, er der andre muligheder derude. Hvis du er nysgerrig efter andre lagner, og hvordan de klarer sig i forhold til resten, skal du bare holde dig til The Sleep Advisors og finde ud af alt, hvad du har brug for at vide! Og hvis du kender flere grunde til, at du bør sove i silkelagner, så skriv dem i kommentarerne nedenfor.

Comments (0)

Der er ingen kommentarer endnu

Om forfatteren

Alex Petrović
Søvnkonsulent
Som tidligere søvnløs har jeg lært på den hårde måde, hvor vigtigt det er med gode sengetøjsprodukter og søvnhygiejne. Så jeg har studeret for at få et diplom i søvnrådgivning og fortsætter med at forske for at sikre, at du ikke behøver at gå igennem den samme kamp. Forhåbentlig kan vi nu alle sove godt!
Relaterede indlæg

Artikler, du ikke vil gå glip af

Udvalgt billede til International Day of Awesomeness.
20 marts 2024

International dag for fantastiskhed

Men før vi begynder at tale om alle de fantastiske søvnrelaterede gaver, du kan købe, så lad os tale lidt mere om oprindelsen til denne...
Udvalgt billede af sjove fakta om dyrs søvn
31. januar 2024

Sjove fakta om dyr, der sover

Endelig kan nogle fuglearter (nemlig dem, der tilbringer meget tid i luften) endda sove, mens de flyver. Dette gøres for det meste af...
Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.