Overskrift burger åben
Søg logo

Spring til

I øjeblikket vises:

Hvornår er det bedste tidspunkt at købe en ny madras?

billede af vores skribent Filip Maric

Skrevet af Filip

Søvnrådgiver

Hvornår skal man købe en ny madras?

26. januar 2024 5 min læsning

At købe en ny madras kan virke som en simpel og kedelig opgave, der kan klares når som helst. Men det viser sig, at det kan blive en ret detaljeret proces, når du leder specifikt efter den optimale løsning til dit soveværelse. Og hvis du har en partner, kan dine valgmuligheder blive endnu snævrere. Det kan også blive sværere at finde præcis det, du leder efter, inden for dit budget, når der er færre valgmuligheder.

Det bedste tidspunkt at Køb en madras er, når du har brug for en, men hvis du kan vente lidt og tage dig tid til at søge lidt rundt, kan du finde et godt tilbud, der kan spare dig for problemer og penge. Kvalitetssenge er som regel ikke billige, men der er måder at gøre en god handel på.

Hvornår skal man købe en ny madras?

Der er mange grunde til at skifte sin gamle madras ud. Måske er du flyttet for nylig og har efterladt noget, der var for tungt at flytte. Eller måske skal du købe din første nye madras som voksen. Det kan også være, at din gamle madras er begyndt at blive slidt. Med tiden og regelmæssig brug kan det ske, at skummet ikke længere springer til live, fjedrene kan ikke længere bære din vægt, og betrækket kan begynde at blive slidt eller endda revne. Alt dette er tegn på, at at købe en ny madras kan være nødvendigt.

et billede af et par, der får en ny madras

Hvor kan man købe en ny madras?

Ærligt talt bør du undgå at købe en madras fra fysiske butikker, medmindre den er stærkt nedsat. Traditionelle madrasbutikker har en enorm profitmargin, og der er kun få gange om året, hvor de er villige til at lave en aftale, der kan være til fordel for kunden. Det gælder ikke for onlinebutikker med flere mærker, da de som regel kører med store rabatter hele tiden. På samme måde sælger de mere moderne mærker direkte til forbrugerne. På grund af den skærpede konkurrence er priserne online som regel lavere end i de fysiske butikker. Årsagerne er ganske enkle - virksomheder konkurrerer med verdensomspændende distributører online, mens de i deres fysiske butik kun konkurrerer på et lokalt niveau.

Lad os være ærlige - vi tror ikke, at du har tænkt dig at rejse til en anden by, endsige et andet land, for at hente din madras. At være online giver dig mulighed for at bestille den fra enhver anden del af verden og få den sendt direkte til din dør. Derudover kan onlinefirmaer spare penge, fordi de ikke behøver at leje butikker til at udstille madrasserne og personale til at arbejde der, hvilket giver dem mulighed for at give større rabatter.

et billede af et par, der afprøver en ny madras

De bedste tidspunkter på året at købe en ny madras på

Selvom det altid er en god idé at købe en ny madras, er der nogle tidspunkter, hvor du kan få store rabatter.

Måneder

Maj er den bedste måned at købe sin nye madras i, og det er der en simpel grund til. Hele branchen præsenterer nye produkter i juni, og de trender i september. Så når maj kommer, ønsker de fleste virksomheder at rydde ud i deres ældre modeller. Denne praktiske information kan få dig til at finde nogle gode tilbud, som vil nedsætte prisen på sengen betydeligt. Udsalg er hyppigst i denne del af året.

Du har sikkert alle sammen set reklamer for "hvide udsalg" i januar. De sene vintermåneder er ofte langsomme for virksomheder, da de følger efter de måneder, hvor forbruget er højt efter vinterferien. Lokkende udsalg, hvor man kan bruge sine feriepenge, begynder ofte at dukke op kort efter nytår, og det gælder især inden for søvnbranchen. Selvom en madrasinvestering kan virke som meget på denne tid af året, kan det være tiden værd at spare op til den.

et billede af en kvinde, der køber en ny madras

Ferie

De fleste nationale helligdage i USA inkluderer en tredages weekend, og virksomhederne vil gerne udnytte, at du er hjemme, til at tilbyde rabatter og udsalg op til og under helligdagen. Weekenden omkring Memorial Day (sidste mandag i maj) kan lige så godt være det bedste tidspunkt at købe en madras på. Det skyldes, at den kombinerer to rabatfaktorer - maj måned og ferieweekenderne. Thanksgiving, Memorial og Labor Day samt den 4. juli er populære tidspunkter på året, hvor kunderne holder øje med specialtilbud.

Især Thanksgiving byder ofte på store rabatter. Black Friday og søvnindustrien bliver generelt overset på disse tidspunkter til fordel for mere elektronisk baserede indkøb. Men madrasser er en ret stor investering, og du bør overveje at tjekke lokale og online priser på dette tidspunkt.

Online tilbud

Cyber Mondayog Black Friday er traditionelt de travleste dage på året for onlineforhandlere. Cyber Monday er den første mandag lige efter Thanksgiving, og det er en populær dag for seriøse rabatter.

Amazon Prime Day (midt i juli) er en begivenhed, der udelukkende er for Prime-medlemmer. Først blev det lavet for at fejre Amazons 20-års fødselsdag i 2015, og det har været en kæmpe succes for virksomheden, så de besluttede at beholde det og annoncere det hvert år.

Amazon-tilbud på madrasser

Åbning og lukning af butikker

Nye butiksåbninger, butikslukninger eller flyttesalg kan ske på alle tider af året, og der er mange incitamenter, du kan drage fordel af. Det gælder både for fysiske showrooms og online-virksomheder. Disse typer udsalg har normalt korte, prangende reklamer på tv, online og i aviser. I den digitale tidsalder med sociale medier kan det betale sig at følge butikker online, da du kan få besked næsten med det samme.

Konklusion

Når du har besluttet, at du har brug for en madras, skal du ikke skynde dig ud og købe en. Først skal du tage dig tid til at bestemme dine behov og komfortpræferencer for både dig og din partner, hvis du har en. Der er mange udsalg i løbet af året, og der kan opnås store rabatter, når gamle modeller udskiftes med nyere. Sørg også for at diskutere dine behov med salgsrepræsentanterne, så du får det, du har brug for, til den pris, du ønsker.

Anbefalet læsning:

Comments (0)

Der er ingen kommentarer endnu

Relaterede indlæg

Artikler, du ikke vil gå glip af

Udvalgt billede til, hvordan du narrer din hjerne til at falde i søvn
31. januar 2024

Sådan narrer du din hjerne til at falde i søvn

Årsagerne kan være mange - fra sengetidsvaner og stress til kroniske smerter og psykiske lidelser. Mangel på søvn, søvnløshed og dårlig...
Udvalgt billede til Køb af en ny seng til behagelig søvn i koldt vejr
15 marts 2024

Få en ny seng, så du sover behageligt i de kolde nætter

Det vigtigste spørgsmål, du skal stille dig selv, før du begynder at shoppe online eller tjekke butikker ud, er, hvad du præcist har brug for. For eksempel...
Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.