Overskrift burger åben
Søg logo

Spring til

I øjeblikket vises:

Senest opdateret den 19. marts 2024

7 tips, du skal bruge for at gøre det nemt at sove udendørs!

et profilbillede af TSA-forfatteren Alex

Skrevet af Alex Petrović

Søvnkonsulent

Udvalgt billede med gode tips til at sove udendørs
Når det gøres rigtigt, kan det at sove udendørs være lige så forfriskende som at sove i en seng - eller i det mindste tæt på. Men hvis du ikke har gjort det før, kan din nat ende med at blive mindre tilfredsstillende end planlagt.

Når det kommer til at sove indendørs, er det ret nemt. Vælg en god madrasKøb en pude, og stik benet ud for ultimativ komfort. Men hvis du vil sove udendørs, er der flere ting, du skal overveje! Derfor har vi besluttet at sammensætte en liste over de 7 mest nyttige tips, du skal bruge for at sove som en baby på din næste campingtur. Så lad os begynde.

Tip 1: Vær opmærksom på vejret

blå himmel med nogle hvide skyer

Som du snart vil se, vil vi starte ret enkelt og så langsomt arbejde os op til mere avancerede tips. Men først skal du have styr på det grundlæggende, og intet tip er mere grundlæggende end at tage hensyn til vejret! Når alt kommer til alt, betyder udendørs ophold, at der er meget lidt mellem dig og elementerne.

Så først og fremmest skal du være opmærksom på, om det regner eller sner, hvis det er vinter. Siden Fugt kan både ødelægge dit campingudstyr og gøre dig gennemblødt, hvilket igen kan sænke dit immunforsvar, er det vigtigt at være forberedt. Derfor, hvis du skal sove udendørs i længere tid, eller der er en let chance for regn eller sne, så pak det rigtige udstyr.

Det betyder, at dit telt kan modstå regnskyl, og at din sovepose er hydrofob. Men det bør også have indflydelse på, hvor du slår lejr. Det skyldes, at våde grene vil være ubrugelige, når du forsøger at lave et bål i morgen.

For det andet, noter dig temperaturen. Det er normalt, at temperaturen varierer i løbet af dagen, men du er nødt til at kende det generelle interval. Igen vil denne information påvirke, hvilket udstyr du køber, og hvor meget tøj du skal bruge. Det kan også være nyttigt at notere den naturlige lys-mørke-cyklus for den pågældende årstid, så du har en idé om, hvor meget naturligt sollys du har at arbejde med.

Tip 2: Sov ikke direkte på jorden

en mand, der sover på græs

I forlængelse af det forrige tip er det også vigtigt ikke at undervurdere hvor koldt det kan være om natten. Temperaturen kan falde med ti grader eller mere, og det bliver kun værre, hvis man sover på jorden.. Det skyldes, at jorden i sig selv bliver endnu koldere og i overført betydning suger al din varme til sig.

Så det er som regel en god idé at købe en god campingmadras til par eller til én. Alternativt kan du sove i bilen eller endda få en luftmadras og have din egen seng! Og det er vigtigt at bemærke, at en sovepose ikke altid er nok i sig selv. Det er faktisk sådan, Vi anbefaler, at du køber en god madras eller et godt liggeunderlag og en god sovepose ovenpå, hvis du vil holde varmen om natten.

Tip 3: Sørg for at sove på et fladt underlag

En kvinde sover på et fladt trædæk

Selvom det generelt er vigtigere for din søvnkvalitet at holde sig tør og varm, bør du heller ikke glemme at sove på et jævnt underlag! For det første, Hvis der er ujævnheder overalt på gulvet, kan du få blå mærker i løbet af natten, og din rygsøjle kan ende i en usund position.

Men selvom du bruger en god campingmadras, bør du undgå at sove på en skråning.. Det skyldes, at du kan ende med at glide lidt af i løbet af natten. Det vil ikke kun give dig en kilehæl, men det kan også resultere i yderligere ubehag, hvis din underkrop glider af madrassen. Plus, Det kan være svært at få en god nats søvn, hvis alt blodet løber til hovedet eller fødderne.

Generelt er det at have overkroppen på skråningen det mindste af to onder. Det kan endda hjælpe på tilstande som GERD. Men hvis det er muligt, skal du prøve at finde en flad overflade for at få det så behageligt som muligt.

Tip 4: Kend dine omgivelser

naturomgivelser

Dette henviser til et par vigtige aspekter. For det første, Det er vigtigt at vide, om der er dyreliv i nærheden af din campingplads, hvis du vil sove ordentligt.. Og at kende detaljer som det nærmeste vandområde eller endda den nærmeste vej kan hjælpe dig med at holde dig sikker, hvis noget går galt.

Men det har også mere simple anvendelser. For eksempel at lægge mærke til, hvor solen står op. Når alt kommer til alt, hvis du husker de naturlige lyscyklusser, Du kan sørge for, at dit telt ikke drukner i lys klokken syv om morgenen.. Alternativt kan du bruge sollyset til din fordel!

Hvis du for eksempel kan lide at gå tidligt i seng, kan du sørge for, at dit hoved vender mod øst. På den måde vil sollyset naturligt vække dig om morgenen. Og når din døgnrytme er på din side, er der langt mindre sandsynlighed for, at du vågner groggy. Du høster det fulde udbytte fordele ved at sove udenfor!

Tip 5: Vær forsigtig omkring lejrbålet

et brændende lejrbål

Ingen campingtur er komplet uden et bål, en guitar og nogle smores! Men sørg for at tage de rette forholdsregler, så du kan holde dig varm og sikker. For det første, Lad aldrig teltet stå i vindretningen fra bålet, da en glød let kan beskadige stoffet eller endda sætte ild til det.

For det andet, Sørg for, at bålet er sikret fra alle sider med sten eller jord, så det ikke kan sprede sig.. Og sluk det helt, når du går, for at forhindre eventuelle skovbrande! Hvis ingen af de tilstedeværende har erfaring med at håndtere brande, kan det være en god idé at slukke den om natten.

Når alt kommer til alt, bør din førsteprioritet altid være at være sikker. Og en bærbar varmeovn kan holde dig varm, samtidig med at den udgør en meget mindre risiko for din sikkerhed.

Tip 6: Lyt til din krop

Et billede af en person, der holder hånden for øret og lytter til noget.

Her vil vi gerne komme ind på noget, vi allerede har nævnt. din døgnrytme. Kort sagt er det som dit indre ur, der fortæller din krop, hvornår det er tid til at sove, og hvornår du skal vågne. Og dette system er stærkt påvirket af lys- og temperaturændringer. Det er noget, du kan bruge til din fordel, og det er i daglig tale kendt som døgnrytme-hacking.

Og bare rolig, det er meget enklere, end det lyder. Det eneste, du skal gøre, er at gå i seng et par timer efter solnedgang. Det er sandsynligt, at din krop naturligt vil føle sig søvnig på dette tidspunkt, da luften bliver koldere, og din døgnrytme giver ordre til at hvile. Så lad være med at kæmpe imod!

Selvom det kan virke fristende at blive oppe og se solopgangen, er det generelt meget bedre for dig at gå i seng til tiden. Det vil hjælpe dig med at få en naturlig søvnrytme, og du vil sandsynligvis også føle dig mere frisk om morgenen.

Tip 7: Sørg for at få uafbrudt søvn

Et billede af et telt med et lys indeni

Selvom du måske tror, det er lettere sagt end gjort, er der en hel del forholdsregler, du kan tage for at minimere risikoen for at vågne op midt om natten. Da disse tips er ret enkle og lige til at gå til, samler vi dem alle her!

Og hvis du har andre tips, der kan sikre campisterne en lang og fredelig nattesøvn, så skriv dem endelig i kommentarfeltet!

Fordelene ved at sove udenfor

Efter at have gennemgået alle disse tips vil vi ikke bebrejde nogen for at tænke, at det er mere besværligt at sove udendørs, end det er værd. Men det kommer faktisk med en hel del fordele! Så for at opmuntre alle til at deltage i nogle Udendørs campingDerfor har vi samlet et par grunde til, at det er godt for dig at sove udenfor.

Det er godt for din mentale sundhed

En af de største fordele ved at sove udendørs er, hvordan det påvirker din mentale sundhed. Når alt kommer til alt, kan man ikke undgå at føle sig glad, når man er ude i den friske luft med fuglekvidder fra grenene i nærheden. Og hvis du gerne vil stresse af, er der så noget bedre end at tage en lur ved en flod, hvor kun lyden af vand bryder stilheden?

Alt dette er selvfølgelig subjektivt og kan variere fra person til person. Men som en generel tendens, vil vi sige, at langt de fleste mennesker vil have godt af naturen og lidt frisk luft, når det gælder deres psyke.

Det er godt for dit fysiske helbred

Hvis du ikke synes, at dit mentale helbred har brug for et boost, hvad så med dit fysiske helbred? Når alt kommer til alt, gør frisk luft meget mere end bare at rense dit hoved! Det er faktisk sådan, det hjælper med at forbedre hjernens og kroppens funktion som helhed! Og det gælder især, hvis du har siddet fast på et lille kontor de sidste par måneder/år.

Desuden kan det at sove udendørs opmuntre dig til at gøre andre sunde ting - såsom at motionere din krop og lave mad i stedet for at købe stærkt forarbejdet mad. Og du kan forestille dig de mange sundhedsmæssige fordele, disse ændringer kan medføre.

Det er godt for din søvnkvalitet

Lad os til sidst tale om søvn. Korrekt søvn er vigtig for både dit fysiske og mentale helbred, og det er derfor, vi har ladet det ligge til sidst. Og det viser sig, at det at sove udendørs kan hjælpe dig med at få en god nats søvn ganske effektivt!

For det første, som vi har været inde på, Din døgnrytme kommer til at fungere naturligt, så du falder let og godt i søvn.. For det andet er det mindre sandsynligt, at du kigger på en skærm, hvilket minimerer eksponeringen for blåt lys og hjælper din søvn yderligere. Endelig vil alle de beroligende faktorer, vi har nævnt, fra luftkvalitet til atmosfæren, vil Hold dit hoved klart og dit blodtryk lavt.

Kombiner alle disse faktorer, og du får den bedste søvn i dit liv! Og hvis du er forsigtig og opretholder lignende sunde søvnvaner, kan du drage fordel af det nu forhøjede serotoninniveau, selv når du er kommet hjem. Så det at sove udendørs kan også hjælpe med at sove indendørs!

Anbefalet læsning:

Comments (0)

Der er ingen kommentarer endnu

Om forfatteren

Alex Petrović
Søvnkonsulent
Som tidligere søvnløs har jeg lært på den hårde måde, hvor vigtigt det er med gode sengetøjsprodukter og søvnhygiejne. Så jeg har studeret for at få et diplom i søvnrådgivning og fortsætter med at forske for at sikre, at du ikke behøver at gå igennem den samme kamp. Forhåbentlig kan vi nu alle sove godt!
Relaterede indlæg

Artikler, du ikke vil gå glip af

Kvinde, der ammer
26. januar 2024

Søvnløshed efter fødslen

Stress, sorg, et uvant sovemiljø, hårdt arbejde eller et dårligt sovemiljø kan være årsager til søvnløshed. Denne form for søvnløshed...
Udvalgt billede af, hvordan man sover med tilstoppet næse.
29. januar 2024

Hvordan sover man med en blokeret næse?

Først og fremmest er vi nødt til at tale om årsagerne. En tilstoppet næse kommer ikke bare ud af den blå luft - selv om det kan se sådan ud.
Gå ikke glip af det!
Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...
[instagram-feed feed=1]
Luk-knap

Gå ikke glip af det!

Få de seneste anmeldelser, specialtilbud, nye udgivelser og meget mere...

Ved at indsende denne formular tilmelder du dig vores mailinglister.
Se vores Privatlivspolitik.

Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

da_DKDansk
.